Prefectul Bacaului anunta ca lucrarile de la „gaura de pe Magura” nu mai incep la 1 septembrie: Pentru a începe lucrările, firma trebuie să aducă un utilaj de mare tonaj și să tăiem 4 copaci

Lucrarile la „groapa de pe Magura” ar fi trebuie sa inceapa pe data de 1 septembrie. CNAIR a semnat contractul pentru refacerea drumului. Lucrarile vor costa 900.000 euro ( TVA inclus ) si vor dura 6 luni de zile.

   

Astazi, prefectul Bacaului, Leonard Bulai a anuntat ca lucrarile s-au oprit, inainte de a incepe! Cauza: 4 copaci trebuie taiati iar avizele dureaza 2 luni. Intrucat urmeaza cat de curand sezonul rece, soferii isi pot lua adio la aceste reparatii pana in primavara, daca lucrurile nu se schimba peste noapte:

Am anunțat în urmă cu două săptămâni că vor începe lucrările pentru remedierea alunecării de teren din zona Măgura. M-am asigurat că ordinul de începere a lucrărilor se va emite cât mai repede, la fel cum foarte repede am dat și hotărârea de Comitet Județean pentru a permite executarea lucrărilor în prima urgență.Astăzi apare această adresă de la firma care urma să execute lucrările că amplasamentul nu poate fi predat de beneficiar (DRDP Iași).Contextul este acesta: pentru a începe lucrările, firma trebuie să aducă un utilaj de mare tonaj și să tăiem 4 copaci. 4 copaci pentru care Garda Forestieră Suceava are nevoie de 2 luni ! 2 luni ca să obțină autorizații de taiere! 4 copaci , repet! (Nu specii protejate de lege).

Le-am dat termen 3 zile să rezolve situația, la o săptămână după, mă trezesc cu această hârtie. 2 luni în condițiile in care lucrarea este de primă urgență și trebuie finalizată în 6 luni iar constructorul urma să o realizeze înainte de debutul sezonului rece! Cred că e momentul să nu ne mai tot ascundem! Ăsta e modul în care înțeleg unele instituții colaborarea, urgența, interesul public. Eu îmi cer scuze șoferilor băcăuani și celor care tranzitează zona și îi asigur că voi continua să fac eforturi pentru a remedia situația, iar lucrările să poată începe.” a declarat prefectul Bulai

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

1 comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here