Prefectul Bacaului a infiintat Grupul de lucru care va sprijini implementarea investitiilor POIM, pe apa-canal, in valoare de 500 de milioane de euro

0

Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a anuntat ca a semnat ordinul de constituire a Grupului de lucru care se va ocupa exclusiv cu implementarea proiectelor europene pe POIM – care au drept scop dezvoltarea infrastructurii de apa-canal din judet – in valoare de aproximativ 500 de milioane de euro :

Am semnat Ordinul de constituire a Grupului de lucru care, de la nivelul Instituției Prefectului, va sprijini implementarea celei mai mari investiții realizate, vreodată, în județul Bacău: aplicația POIM, vizând extinderea sistemelor de utilități (apă/canalizare) în 41 de unități administrativ-teritoriale, între care și municipiul Bacău.

Grupul reuneşte principalele instituții avizatoare și are drept obiectiv central înlăturarea obstacolelor birocratice care pot împiedica derularea proiectelor circumscrise aplicației. Voi convoca membrii grupului de lucru ori de câte ori nevoia o va impune. Implementarea nu va fi nici pe departe ușoară, mai ales că vorbim de investiții totale de aprox.

500 milioane euro, ce presupun 20 de contracte de lucrări publice, deci un volum considerabil de documente și proceduri. ADIB & CRAB pot fi încredințate că vor avea susținerea constantă a Instituției Prefectului pe acest subiect – absorbția fondurilor europene prin aplicația POIM presupune inclusiv consolidarea rezilienței Companiei Regionale de Apă Bacău, care trebuie să devină un operator robust, ferit de probleme economice. Ca să aveți o idee despre complexitatea acestei aplicații, trec – succint – în revistă indicatorii fizici de realizare asumați:Rețele de distribuție apă potabilă (Nouă): 376,7 kmRețele de distribuție apă potabilă (Reabilitată): 112,8 kmAducțiune nouă: 114,9 kmAducțiune reabilitare: 79,8 kmRețea canalizare nouă: 581,3 kmRețea canalizare reabilitare: 8,5 km” a anuntat prefectul Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.