Prefectul a semnat ordinele de incetare a mandatelor pentru 7 consilieri locali din Cleja, dupa ce acestia au absentat nemotivat la mai multe sedinte de CL


Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a semnat ordinele de incetare a mandatelor pentru 7 consilieri locali din Cleja. Decizia vine dupa ce acestia au boicotat activitatea de CL, absentand nemotivat, in intervalul 31 mai – 31 august, la sedintele de Consiliu Local. Este vorba despre 5 consilieri USR si 2 ALDE.

În perioada menționată, au fost convocate 7 ședințe ordinare și extraordinare, absența nemotivată a celor 7 consilieri locali punând CL Cleja în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea și de a decide ce e mai bine pentru comună.

Codul Administrativ statuează obligația aleșilor locali de a participa la ședințele consiliului local („consilierii locali … nu pot lipsi de la lucrările consiliului local”), respectiv „consilierii locali, … aflați în serviciul colectivității locale…, au îndatorirea de a participa, pe durata mandatului, la exercitarea competențelor autorităților administrației publice locale din care fac parte … cu bună-credință și fidelitate față de țară și de colectivitatea care i-a ales” (art. 222):

Joaca de-a administrația din Consiliul Local Cleja s-a încheiat! Am semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri locali pentru 7 aleși care au încălcat prevederile Codului Administrativ și, în intervalul 31 mai – 31 august, au absentat – #nemotivat – de la ședințele forului deliberativ local. De altfel, din luna mai până în prezent comuna se află într-un blocaj administrativ fără precedent, cauzat de faptul că respectivii aleși – nesocotind fățiș prevederile art. 221 și 222 din Codul Administrativ – refuză participarea la ședințele CL.

Cum Codul Administrativ este fără echivoc și nu lasă loc de întors în această privință, iar din referatul constatator al secretarului general al UAT Comuna Cleja rezultă – indubitabil – că cei 7 aleși au absentat nemotivat la 7 ședințe consecutive de CL (ordinare & extraordinare), convocate în intervalul precizat, ordinele de prefect pe care le-am semnat vin să reașeze, în matca legalității şi a normalității (!), activitatea administrativă de la Cleja.” a anuntat prefectul Bogdanel

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.