Prefectul a contestat bugetul municipiului Bacau : „Considerăm că există elemente de nelegalitate în hotărârea aprobată în forma amendată de cei 12 consilieri locali”

   

Bugetul Municipiului Bacau a fost contestat in instanta de Prefectul Bulai. Acesta a anuntat astazi ca actiunea a fost depusa la Tribunalul Bacau. Prefectul spune ca ar exista „elemente de nelegalitate” in amendamentul consilierilor din opozitie.

   

Va reamintim ca in aceasta dimineata, PSD Bacau a publicat un raspuns de la ANAF, in care se precizeaza ca bugetul a fost transmis si toate sumele au fost deblocate.

Pana se solutioneaza aceasta actiune, bugetul va fi suspendat de drept conform legii 554/2004.

„Acțiunea de contestare a HCL 111/20.04.2021 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Bacău pe anul 2021 a fost înregistrată la Tribunalul Bacău. Indiferent de polemicile și schimburile de replici care au început ieri (în special, pe sensul cuvântului „înregistrare”), demersul instituției pe care o conduc este clar. În continuare, considerăm că există elemente de nelegalitate în hotărârea aprobată în forma amendată de cei 12 consilieri locali.Am adresat instanței rugămintea de a judeca în termene cât mai scurte această speță, tocmai pentru a avea cât mai rapid un răspuns fără echivoc în ceea ce privește legalitatea, din partea unei instanțe de judecată.Până la acel moment, potrivit Legii 554/2004, actul atacat este suspendat de drept.În final, pentru acuratețe, aș dori să fac și următoarea precizare. Într-adevăr, în conferința de presă organizată ieri, am folosit exprimarea „bugetul nu a fost înregistrat de ANAF”. Intenția mea a fost de a comunica faptul că am luat la cunoștință că bugetul a fost invalidat de programul ANAF din cauza erorilor. Așa cum am precizat deja presei, când am fost contactat, data exactă de înregistrare sau de transmitere a bugetului o poate confirma doar UAT Bacău.” a spus Leonard Bulai, prefect al Bacaului

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here