Prefect Lucian Bogdanel : „In octombrie 2021, cand diletantul Viziteu anunța depunerea spitalului pe PNRR, Spitalul Municipal era desființat de un an şi jumătate. Respectiv din iulie 2020”


Dupa iesirea publica a primarului Viziteu in legatura cu Spitalul Municipal, prefectul Lucian Bogdanel il acuza pe edil ca „denaturează realitatea în privința desființării spitalului” incercand sa duca in eroare cetatenii.

Dragi bacauani, am aflat astazi cu stupoare ca ministrul PSD al Sanatatii anunta public ca Spitalul Municipal nu mai exista. Adica acesta – unde in acest moment sunt tratati 30 de pacienti cu forme grave de COVID” preciza primarul intr-o filmare realizata in fata cladirii Spitalului Municipal

Prefectul spune ca in cladirea Spitalului Municipal – la etajele 4 si 5 – functioneaza o sectie COVID administrata de SJU Bacau, insa spitalul in sine – ca entitate juridica – este desfiintat din anul 2020 de Guvernul PNL/USR:

În atenția cetățenilor din Municipiul Bacău şi pentru corecta informare a acestora, dat fiind modul meschin în care primarul Viziteu şi clica USR denaturează realitatea în privința desființării Spitalului Municipal, postez HG nr. 597 din iulie 2020, prin care guvernul Orban a abrogat hotărârea de înființare a spitalului (HG nr. 470/2005).

SUBLINIEZ CĂ LA ETAJELE 4 ŞI 5 DIN CLĂDIREA #FOSTULUI SPITAL MUNICIPAL FUNCȚIONEAZĂ O SECȚIE ATI/COVID ADMINISTRATĂ DE SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ, Spitalul Municipal fiind desființat cum am arătat mai sus.

Modul jignitor la adresa băcăuanilor, în care cei de la USR confundă clădirea cu personalitatea juridică a unei unități medicale care azi nu mai există (!) este, în egală măsură, o insultă la adresa tuturor locuitorilor din Municipiul Bacău. Când, în octombrie 2021, diletantul Viziteu anunța depunerea spitalului pe PNRR, Spitalul Municipal era desființat de un an şi jumătate. Respectiv din iulie 2020.” a transmis prefectul Bogdanel


Din Nota de fundamentare a HG 597 spicuim:

《Ținând cont de faptul că:

-prevederile art. 1 si 2 Hotărârea Guvernului nr. 470/2005 nu au fost puse în aplicare nici până în prezent, ca atare, deși aprobată înființarea Spitalului Municipal Bacău, această unitate spitalicească nu a fost constituită niciodată, nu a funcționat ca atare, în prezent Spitalului Municipal Bacău nefiindu-i alocat un număr de 380 de paturi, activitatea medicală fiind desfășurată de către Spitalul Județean de Urgență Bacău;

– așa cum am precizat anterior, în prezent, în Municipiul Bacău funcționează Spitalul Județean de Urgență Bacău, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Bacău;

– ambele spitale urmau să fie spitale generale, cu o structură pe secții și compartimente majoritar similare,

– în condițiile unui deficit global de personal specializat, înregistrat atât la nivel național cât și regional, posibilitățile de asigurare cu personal distinct a unui nou spital sunt dificile, atât Ministerul Sănătății cât și autoritățile locale au analizat posibilitatea gestionării în condiții de eficiență a resurselor materiale și umane disponibile.

Se impune inițierea demersurilor necesare astfel încât serviciile medicale spitalicești la nivelul municipiului, respectiv județului sub aspectul categoriei, volumului, complexității lor și nevoia de servicii să fie utilizate eficient atât din punct de vedere al resurselor disponibile cât și din punct de vedere al capacității de răspuns.》 – link aici.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.