Prefect : Buhuşenii afectați de incendiul din 3 martie trebuie să ştie că nu sunt lăsați să se descurce de unii singuri

0

În data de 3 martie 2024, la ora 13:30, un incendiu de amploare a fost raportat prin intermediul numărului unic de urgență 112, pe strada Colonia Bistriței, din orasul Buhusi. Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență (SVSU) Buhuși a răspuns prompt, mobilizând 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, la care au participat 6 pompieri. In urma tragediei, mai multe case au fost distruse, iar zeci de oameni au ramas fara locuinta.

Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a convocat o sedinta a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde a aprobat un plan de masuri pentru situatia celor afectati de incendiu :

37 de persoane, din care 19 copii, au rămas practic sub cerul liber după devastatorul incendiu care a mistuit la Buhuşi – duminică, 3 martie – imobilul de aprox. 300 mp în care acestea locuiau. Mulți au rămas doar cu hainele de pe ei, fără nicio posibilitate materială concretă. In şedința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – am aprobat planul de măsuri care permite autorităților locale să vină, rapid, în sprijinul acestor oameni năpăstuiți.

În funcție de natura solicitărilor ulterioare formulate de Primăria Buhuşi, vom cere sprijin inclusiv din partea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Buhuşenii afectați de incendiul din 3 martie trebuie să ştie că nu sunt lăsați să se descurce de unii singuri, iar CJSU & autoritățile locale acționează cu responsabilitate pentru depăşirea acestei situații de urgență şi revenirea la o viață normală.” a transmis prefectul Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.