Prefect Bogdanel : „Rezerva a fost plătită de Primărie, fără a fi terminată, iar pentru ca lucrările să fie finalizate este necesară oprirea apei în oraș pentru cel puțin 72 de ore”


Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a reactionat dur si il acuza pe primarul municipiului ca isi bate joc de bacauani. Desi prefectul a dat in urma cu 3 luni o Hotarare de Comitet Județean pentru Situații de Urgență prin care stabilea un termen de 72 de ore pentru operationalizarea Rezervei, nici in momentul de fata aceasta nu functioneaza. Mai mult decat atat, primarul Viziteu a anuntat ca aceasta este gata de peste 1 an jumatate :

Gura păcătosului (Piștea), adevăr grăiește: Rezerva de apă a Bacăului, despre care primarul Viziteu spunea că e terminată din aprilie 2021, NU ESTE finalizată nici până astăzi, deși INTEGRAL PLĂTITĂ! Declarațiile nonșalante făcute de administratorul public al municipiului Bacău, în ședința Consiliului Local din 29 aprilie 2022, sunt fără echivoc în această privință:„Au fost 4-5 cuplări de făcut pentru a integra această rezervă de apă în sistemul de distribuție. Toate cuplările au fost efectuate după decontarea integrală a lucrării. A mai rămas ultima cuplare pentru că este cuplarea care presupune oprirea apei pe o perioadă mai lungă de timp, de cel puțin 72 de ore, în municipiul Bacău” (vezi VIDEO). DECI:Rezerva a fost plătită de Primărie, fără a fi terminată, iar pentru ca lucrările să fie finalizate este necesară oprirea apei în oraș pentru cel puțin 72 de ore, în vederea efectuării ultimei cuplări în zona străzii Brândușei! Bătaia de joc la care administrația Viziteu îi supune pe băcăuani este revoltătoare, cu atât mai mult cu cât ne aflăm la 3 luni (!!!) de la Hotărârea nr. 13 prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență fixa termen de 72 de ore pentru operaționalizarea Rezervei de apă, în contextul avariei la conducta de aducțiune Valea Uzului.

72 de ore, nu 3 luni!Mai mult, telenovela administrativă continuă în cel mai josnic mod cu putință, întrucât – așa cum reiese și din dezvăluirile presei – Rezerva nu livrează apă la capacitatea proiectată și asumată prin contractul de execuție (doar 300 mc/oră, în loc de 1000 mc/oră). Pe cale de consecință, în caz de avarii băcăuanii sunt condamnați să rămână fără apă la robinete din cauza neajunsurilor acestei lucrări.Așa înțelegem la ce se referea, de fapt, antreprenorul când afirma că rezerva e „funcționabilă” (NU funcțională!): lucrarea este integral plătită de Primărie, dar neterminată și nerecepționată. Nici până astăzi.” a declarat prefectul Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentUniversitatea Vasile Alecsandri construieste un camin nou cu bani de la Guvern
Articolul urmatorRadar in „cascada” pe DN 11. 46 de amenzi s 14 permise retinute in doar 4 ore

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.