Precipitații record în județul Bacău: 103 litri/mp la Ciobănuș; 93 litri/mp la Asău

Noapte albă pentru autorități între 22 și 23 iulie. Conform cifrelor date publicității de prefectul Dorian Pocovnicu, marți noapte în județul Bacău a căzut o cantitate record de precipitații. În anumite zone din județ, precipitațiile au depășit 100 litri/mp. Primele estimări ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență arată că în Bacău au fost inundate până la 250 gospodării (anexe, curți sau beciuri). Autoritățile lucrează la o centralizare privind posibilele pagube înregistrate în urma diluviului de marți noapte. 

Pocovnicu prefectSituația e cu atât mai îngrijorătoare cu cât datele meteorologice arată că în nordul Moldovei sunt așteptate precipitații în abundență, fapt ce ar conduce la creșterea debitelor principalelor râuri. Prefectul Bacăului a dat asigurări că instituțiile de resort monitorizează Bistrița, Siretul, precum și Trotușul în așteptarea unor creșteri semnificative ale debitelor.

Pocovnicu a anunțat că marți noaptea județul Bacău a fost numărul 1 în regiune la capitolul precipitații. La Ciobănuș s-au înregistrat 103 litri/mp, la Asău 93 litri/mp, în timp ce la Dărmănești nivelul precipitațiilor căzute s-a ridicat la 83 de litri/mp. Ploi abundente au căzut și la Onești, unde hidrologii au înregistrat 57 litri/mp.

„Din primele estimări, în zona Lăloaia, Comănești, sunt afectate între 150 și 200 de gospodării. Când spun gospodării, mă refer la inundarea unor anexe gospodărești, curți sau beciuri. Vârful de precipitații a fost marți seară, între ora 22.00 și 23.00. În aproximativ o oră, s-au înregistrat căderi de precipitații de peste 100 litri/mp”, a declarat prefectul.

Prefectul a mai spus că în tot județul au fost afectate până la 250 de gospodării. Miercuri dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru un prim bilanț al diluviului, urmând ca în câteva zile să fie dată publicității situația clară privind eventualele pagube înregistrate.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCOD PORTOCALIU de inundaţii în judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Harghita şi Covasna
Articolul urmatorSeful Politiei Capitale a fost demis, dupa eliberarea interlopului din Neamt

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.