PP-DD, buturuga mica nebagata in seama. Partidul lui “domnu’ Dan” pariaza pe Cautis, Melinte si “o surpriza” in colegiul 1 deputati

0

36.000 de voturi pe Consiliul Judetean, la localele din iunie, 5 consilieri judeteni, 139 de posturi de consilier local, dar si 4 viceprimari, unul dintre ei in Darmanesti. Acestea sunt ingredientele care definesc, in judetul Bacau, partidul lui Dan Diaconescu – PP-DD. A treia formatiune pe esichierul politic local.

In vacarmul nominalizarilor USL si ARD, politicienii bacauani par sa fi uitat ca la parlamentare vor candida si trimisii lui “domnu’ Dan”. Daca luam in calcul ca PP-DD e creditat in sondaje cu cel putin 15 la suta, daca nu cumva si mai mult, este evident ca partidul – de un populism lipicios si cronicizat – ar putea incurca planurile “greilor”. In Bacau, spun surse din PP-DD, formatiunea lui Diaconescu spera la 1 senator si, de ce nu, 2 deputati. De unde ii va scoate?

Lista de candidati, in constructie

Oamenii lui Dan Diaconescu au in constructie lista cu candidati la parlamentare in Bacau. Jumatate e aproape gata, insa otevistii anunta surprize mari in anumite colegii.

In colegiul 1 deputati candidatul e stabilit, insa e secret. De ce? Pentru ca provine din alt partid si e un nume cu relativa rezonanta. In colegiul 2 deputati, PP-DD va paria pe Vasile Cautis, consilier judetean si director al Colegiului National “Vasile Alecsandri”. Ca o picanterie, Cautis este – tehnic vorbind – pensionar, insa o derogare venita de la Ministerul Educatiei, condus de Ecaterina Andronescu, il mentine in functia de director pe Cautis inca 2 ani. In colegiul 3 deputati va candida, cel mai probabil, Cornel Jitariu, ales PP-DD in Consiliul Local Bacau. Colegiul 4 e inca in discutii, in timp ce in colegiul 5 deputati va candida, cel mai probabil, Ioan Melinte, fost director al APIA Bacau. In colegiul 6, conform surselor din PP-DD, urmeaza sa candideze un avocat din Onesti, fost judecator, in timp ce in colegiul 7 partidul lui Diaconescu va merge pe mana unui fost director din Petrom, devenit intre timp om de afaceri. In colegiile 8, 9 si 10 de deputati PP-DD Bacau urmeaza sa-si desemneze candidatii, numele acestora nefiind inca stabilite.

La Senat, singura certitudine este candidatura in colegiul 2 senat a moinesteanului Vasile Ilie, militar de cariera. Sef al PP-DD Moinesti, acesta a “scos” la locale 4 alesi in CL Moinesti, numarul cel mai mare de consilieri detinut de PP-DD in vreun for deliberativ din judet.

Celelalte colegii de senat sunt inca in discutii. Razvan Sendrea, prim-vicepresedinte al PP-DD si consilier judetean, ar urma sa candideze si el la parlamentare. Deocamdata nu s-a stabilit daca intr-un colegiu de senat sau de deputati.

Mai aproape de PSD

PP-DD Bacau s-a aflat sub tutela lui Romeo Stavarache, seful PNL Bacau, timp de luni bune, perioada in care organizatia judeteana a PP-DD era condusa de Costica Marcu. Traseist cu state vechi de actiune, Marcu – un apropiat al lui Stavarache – a fost mazilit de la conducerea PP-DD Bacau. El a sfarsit, simptomatic, pe lista de consilieri judeteni USL, nominalizat si sustinut de…PNL, grupare condusa de “tutorele” politic Stavarache. Odata cu ruperea de PNL, PP-DD pare sa fi virat usor spre stanga, partidul importand fosti pesedisti de cariera precum Vasile  Cautis sau Ioan Melinte.

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.