Povești în Dar – o expoziție inedită de lucrări realizate de tineri artiști,  inspirate din poveștile ONG-urilor băcăuane

0

Expoziția, intitulată „Povești în Dar”, aduce în prim-plan lucrări realizate de tinerii artiști de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”. Aceștia au primit drept provocare transformarea a 10 povești din sectorul ONG în povești vizuale, în culori și emoții. 10 povești au fost transformate în 100 de creații artistice de către 100 de elevi sub coordonarea a 8 profesori parte a catedrei de arte vizuale din cadrul Colegiului Național de Artă „George Apostu” Bacău.

Expoziția „Povești în Dar” este organizată la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Secția Artă din Bacău, Joi- 14 decembrie începând cu ora 14.00.  Evenimentul este organizat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) și Fundația Comunitară Bacău, în parteneriat cu Complexul Muzeal Iulian Antonescu, secția Artă din Bacău.

Inspirația pentru lucrări a fost asigurată de cele 10 povești despre impactul ong-urilor băcăuane asupra comunității locale. Sunt povești despre vieți schimbate, dezvoltare, comunitate și oameni care, în drumul lor spre ce sunt astăzi, au întâlnit alți oameni ce au oferit cu profesionalism oportunități de creștere, de formare sau au răspuns, cu empatie și devotament unor nevoi din comunitate.

Este o oportunitate unică de a aduce acasă sau a dărui cuiva o poveste din comunitate, contribuind în același timp la dezvoltarea viitorului artistic al orașului Bacău.

Toate lucrările expuse sunt disponibile pentru cumpărare, iar fondurile strânse vor fi dedicate achiziționării materialelor necesare elevilor de la Colegiul Național de Artă „George Apostu”. 

Acestea pot fi accesate pe site-ul www.ongbacau.ro, secțiunea Colțul cu povești din sector, platformă dezvoltată în cadrul proiectului ONG Bacău- Zoom In/Zoom Out, derulat de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy în parteneriat cu Fundația comunitară Bacău, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund- România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.