Porti deschise la ISU Bacau: Institutia marcheaza vineri Ziua internationala pentru reducerea riscului dezastrelor naturale

0

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, UNISDR a iniţiat proiectul „Living with disability and disasters” (Trăind cu dizabilități și dezastre), adresat, la nivel mondial, unui număr de circa un miliard de persoane care trăiesc cu o formă de handicap.

Reprezentând o cincime din populația lumii, persoanele cu dizabilități pot avea contribuții unice, de multe ori trecute cu vederea, care să vină în sprijinul reducerii riscului de dezastre și pentru construirea unei societăți/comunități rezistente. Se intenționează astfel ca Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale – 2013 să demareze includerea nevoilor persoanelor cu dizabilități în Cadrul de reducere a riscului de dezastre.

Având în vedere că anul acesta 13 octombrie este într-o zi de duminică, activităţile dedicate acestei zile se vor desfăşura în data de 11 octombrie, zi care va fi declarată „Ziua Porţilor Deschise”. În acest sens, începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bacău vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale din dotarea unității şi modul de folosire al acestora.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.