Popmpierii băcăuani au intervenit în 659 cazuri în luna februarie

În luna februarie pompierii băcăuani au lichidat 70 de incendii, șase arderi necontrolate, au intervenit în 34 de cazuri pentru asistența persoanelor, un caz pentru descarcerare, au intervenit în două misiuni pentru salvarea animalelor, au desășurat un exercițiu și au gestionat alte 111 intervenții în sprijinul comunităților. De asemenea, în perioada de referință, au fost executate trei misiuni pirotehnice, iar echipajele SMURD au intervenit în 431 de cazuri.

Din cele 70 de incendii produse în aria de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, cele mai multe au avut drept cauze probabile: coșul/ burlanul de fum defect sau necurățat (21), cenușa/jarul/scânteile de la sistemele de încălzire (21) și instalațiile electrice defecte (10).

În ceea ce privește pregătirea în domeniul situațiilor de urgență a preșcolarilor, elevilor și studenților, în urma activităților desfășurate în unitățile de învățământ, au fost instruți aproximativ 910 tineri și aproximativ 50 de adulți

Pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor şi protecţiei civile, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat un număr de 36 controale de specialitate.

În urma acestora, au fost constatate 83 de deficienţe, sancționate contravențional (62 avertismente și 21 de amenzi în cuantum de 302.000 lei). 


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.