Ponta: „Băsescu a promovat un tip de politică totalitară. Asta am vrut să spun”

Victor Ponta a declarat astăzi că „propaganda” începută după declaraţiile sale privind asemănarea dintre regimul lui Traian Băsescu şi cel nazist este „exagerată” şi că, de fapt, este vorba despre radicalizarea unor opinii, de o bătălie politică între el şi preşedinte, care nu ar trebui să se transforme într-un caz naţional sau internaţional.

„Consider toată aceasta propagandă începută împotriva declaraţiilor mele politice legate de domnul Băsescu ca fiind exagerată.

Când Băsescu spune despre noi că suntem bolşevici, comunişti nu cred că neagă că în România s-au produs crime comise de comunişti. Singura persoană cu care m-am lămurit era domnul Vainer – fusese indus în eroare de o propagandă indusă în presă, eu întotdeauna am considerat şi am asumat în numele României, responsabilitatea la nivel european şi a României în ceea ce priveşte Holocaustul şi am avut o atitudine clară de recunoaştere şi de asumare.

Discuţiile dintre mine şi Băsescu, chiar dacă uneori declaraţiile politice merg într-o zonă mai agresivă – cred că aţi ascultat aseară 45 de minute cum m-a pictat de sus până jos, eu doar în 5 minute, nu pierd 45 pentru a vorbi despre dânsul – sunt declaraţii politice între mine şi Băsescu, pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul împotriva altuia.

Ca din asta să faci o propagandă împotriva României, a guvernului, mi se pare o exagerare, cred că cei care vor să scoata bătălia politică dintre mine şi Băsescu şi să o facă un caz naţional şi internaţională cred că greşesc.

Eu consider că Băsescu şi regimul său au o anumită caracteristică specială şi anume diviziunea societăţii. Băsescu a împărţit societatea între cei care sunt de partea sa şi ceilalţi, a promovat lupta între bugetari şi cei de la privat, între pensionai şi salariaţi, între profesori şi părinţi, între medici şi pacienţi, ... ăsta este un tip de politică totalitară, asta am vrut să spun.

Îmi asum criticile pentru faptul că îmi permit să îl critic pe Traian Băsescu din partea suporterilor săi”, a declarat Victor Ponta, citat de DIGI24.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentFinanțele vin cu precizări după cazul de sinucidere prin incendiere petrecut luni la Onești
Articolul urmatorComisia Juncker. România a primit postul de comisar european pentru Politici Regionale. Corina Crețu, buget de 350 miliarde euro

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.