Ponta anunță majorarea salariilor din sistemul sanitar începând cu 1 oct. Creșterea de 25 la sută echivalează cu un impact bugetar de 1,7 miliarde lei

0

Salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, a anunțat marți, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta. „Nu cred ca exista o solutie magica pentru sistemul de sanatate dar exista posibilitati de a imbunatati, sub forma de OUG, in ceea ce priveste salarizarea”, a declarat primul-ministru. Ponta a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se va pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor. Peste 181.000 de angajați din unitățile medicale vor beneficia de măsura gândită de Executiv. 

Premierul a mai spus că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este în jurul sumei de 1,7 miliarde lei. Ponta a menţionat că, pentru anul acesta, fondurile necesare sunt asigurate. „Putem de la 1 octombrie sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar: 181.000 de persoane in reteaua sistemului sanatatii si administratiilor locale, 13.180 de prsoane in institutiile care au propria retea: MAI, MApN”, a declarat Victor Ponta. El a mai spus că acestei majorări îi vor urma altele, tot de câte 25 la sută, care vor fi aplicate în 2016 şi 2017.

„Nu sunt naiv, mai avem mult de lucru pana sa putem da 5.000 de euro fiecarui medic ca in alta tara, dar atat vreme cat avem un proiect clar putem avea speranta ca acest sistem sa aiba un viitor pentru cetatenii acestei tari. Important este sa adoptam in Parlament legea prin care sa prevedem si pentru anul viitor astfel incat la urmatoarea treapta sa avem o noua crestere de 25%. Pana in 2017 sa ajungem la o dublare a salariilor”, a adăugat primul-ministru.

Ponta a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se va pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor. „In ceea ce priveste responsabilitatile medicilor, ministrul Justitiei va lucra, facem proiect de lege”, a anunțat șeful Guvernului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.