Pompierii militari actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de pe paraul Barnat

Pompierii militari actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de pe paraul Barnat, situat in zona de nord a municipiului Bacau, zona afectata de fenomenele hidro-meteorologice ce s-au manifestat la sfarsitul lunii iunie.

Avand in vedere faptul ca judetul Bacau se afla sub atentionare meteorologica COD GALBEN, pana in data de 10 iulie, ora 21:00, iar pe bazinele raurilor Barlad si Trotus a fost emisa o atentionare hidrologica COD GALBEN valabila pana in data de 11 iulie, ora 11:00, pompierii salvatori bacauani actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de pe paraul Barnat. Militarii vor aseza in punctele cunoscute ca fiind nevralgice, pe cele doua maluri ale paraului, pe o lungime de 800 de metri, aproximativ 3000 de saci cu nisip.
Atat sacii cat si cantitatea de nisip, de circa 80 metri cubi au fost puse la dispozitie de catre Sistemul de Gospodarire a Apelor Bacau si Primaria Municipiului Bacau.
In cursul zile de astazi, pompierii salvatori au continuat misiunile de inlaturare a efectelor negative produse de inundatii, actionand pentru evacuarea apei din beciuri si fantani in municipiul Moinesti – cartier Vasaiesti, orasul Slanic Moldova si comuna Oituz, sat Poiana Sarata.

Reamintim faptul ca, pentru optimizarea misiunilor de raspuns in sprijinul populatiei din judetul Bacau, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus suplimentarea mijloacelor de interventie cu 15 motopompe dislocate de la inspectoratele pentru situatii de urgenta ale judetelor Galati, Vaslui si Braila: 7 de la ISUJ Galati, 5 de la ISUJ Vaslui si 3 de la ISUJ Braila.

Comunicat ISUJ Bacau

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here