Pompierii militari actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de pe paraul Barnat

Pompierii militari actioneaza preventiv pentru suprainaltarea digului de pe paraul Barnat, situat in zona de nord a municipiului Bacau, zona afectata de fenomenele hidro-meteorologice ce s-au manifestat la sfarsitul lunii iunie.

Militarii vor aseza in punctele cunoscute ca fiind nevralgice, pe cele doua maluri ale paraului, pe o lungime de 800 de metri, aproximativ 3000 de saci cu nisip.

Atat sacii cat si cantitatea de nisip, de circa 80 metri cubi au fost puse la dispozitie de catre Sistemul de Gospodarire a Apelor Bacau si Primaria Municipiului Bacau.

In cursul zile de astazi, pompierii salvatori continua misiunile de inlaturare a efectelor negative produse de inundatii, actionand pentru evacuarea apei din beciuri si fantani in orasul Slanic Moldova si comuna Oituz, sat Poiana Sarata.

Reamintim faptul ca, pentru optimizarea misiunilor de raspuns in sprijinul populatiei din judetul Bacau, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus suplimentarea mijloacelor de interventie cu 15 motopompe dislocate de la inspectoratele pentru situatii de urgenta ale judetelor Galati, Vaslui si Braila: 7 de la ISUJ Galati, 5 de la ISUJ Vaslui si 3 de la ISUJ Braila.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here