Pompierii bacauani intervin pentru inlaturarea efectelor negative produse de inundatii

In data de 11 iunie, judetul Bacau s-a aflat sub incidenta unei avertizari meteorologice de vreme severa imediata – COD GALBEN, caracterizata prin averse locale ce au depasit 35 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si intensificari de scurta durata ale vantului.

Localitatile vizate de aceste fenomene au fost Targu Ocna, Oituz, Manastirea Casin, Slanic Moldova, Pargaresti si Casin.

In urma precipitatiilor abundente in cartierul Ciresoaia al orasului Slanic Moldova au fost inundate patru locuinte, precum si 35 de curti si beciuri, iar in cartierul Cerdac au fost inundate sapte curti si o strada a fost acoperita cu aluviuni.

Pentru limitarea si inlaturarea efectelor negative produse in orasul Slanic Moldova in teren au actionat 19 de pompieri salvatori, cu trei autospeciale de prima interventie si comanda, un microbuz, o motopompa remorcabila si trei motopompe transportabile. De asemenea, din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Slanic Moldova au actionat 10 voluntari cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma, trei utilaje si patru motopompe transportabile.

Alaturi de pompieri militari pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, au actionat si cinci lucratori din cadrul Sistemului de Gospodarire al Apelor Bacau si trei lucratori din cadrul Serviciului de Drumuri Nationale, cu un utilaj.

Potrivit informarii distribuitorului de energie electrica din cauza fenomenelor meteorologice a fost afectata o localitate – Comanesti, 1251 de consumatori fiind nealimentati. O echipa a operatorului economic a intervenit pentru remedierea defectiunilor, astfel ca, in data de 11 iunie, la ora 17:15, toti consumatorii erau alimentati.

In cursul zilei de astazi, 12 iunie, 13 salvatori bacauani, cu doua autospeciale de prima interventie si comanda, un microbuz si cinci motopompe transportabile vor continua sa intervina pentru inlaturarea efectelor negative produse in orasul Slanic-Moldova.

Pompierii vor ramane la datorie pentru limitarea si inlaturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase pana cand comunitatile vor reveni la starea de normalitate.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here