Politistii si jandarmii le-au explicat elevilor cum sa se fereasca de infractiuni, pentru a fi in siguranta

În săptămâna 20 – 24 iunie a.c la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău sunt desfășurate activități de tip școala de vară cu titlul Vara de 10.

Astfel, joi 23 iunie a.c., polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru Cel Bun” Bacău, și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, au fost prezenți în mijlocul copiilor, purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu devină victime sau autori de infracțiuni.

Cei peste 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani au adresat poliţiştilor și jandarmilor întrebări despre activitatea pe care aceștia o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii.

Ulterior, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de poliţişti, jandarmi și specialiști antidrog pentru ei, dar nu înainte de a urmări o demostrație de dresaj din partea ajutoarelor de nadejde ale jandarmilor, doi câini din rasa ciobănesc german, specializați pe patrulare și intervenție și prelucrare urmă.

Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care aceștia le deţin şi le folosesc în acţiuni şi modalitatea de funcţionare.

Specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic au prezentat copiilor trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă şi modul în care persoanele sunt amprentate sau cum sunt ridicate amprentele de la fața locului.

Poliţiştii Serviciului Rutier au transmis mesaje cu caracter preventiv privind traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroul de Siguranță Școlară au prezentat participanților teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, măsuri de prevenire a tâlhăriilor și furturilor, dar și a disparițiilor de minori.

Discuțiile interactive purtate de polițiști au vizat și aspecte privind violența, modul de sancționare a acesteia și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual și evitarea agresiunilor de orice fel.

De asemenea, specialiștii antidrog au pregătit ”Povestea fumului de țigară” și ”Comoara din insulă” în care copiii au învățat cât de importantă este comunicarea pentru a face alegeri sănătoase, scopul atelierelor fiind dezvoltarea de abilități de viață sănătoasă, pentru o dezvoltare armonioasă.

În următoarea perioadă polițiștii împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. vor fi prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru o vacanță în siguranță.

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentBarbat disparut din Bacau. Daca-l vedeti, sunat la 112
Articolul urmatorWeekend plin de evenimente in Municipiul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.