Politistii rutieri bacauani au dat peste 380 de amenzi si au retinut 56 de permise de conducere


Poliţiştii rutieri băcăuani au intensificat acţiunile în trafic, pe principalele artere din judeţ, în scopul reducerii riscului rutier. 56 de permise de conducere au fost reținute și retrase 13 certificate de înmatrciulare. Totodată, au fost aplicate 387 de sancțiuni contravenționale.

Sub coordonarea Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău şi polițişti din cadrul Inspectoratelor de Poliție Vrancea, Harghita, Covasna, Neamț și Vaslui au desfășurat o acțiune ce a vizat prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă, traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate auto.

Pentru zona de competenţă a judeţului Bacău s-au folosit echipamente video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 387 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 180.000 de lei, din care, 193 pentru încălcarea limitelor legale de viteză, 7 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

            Și participanții la traficul rutier au fost sancționați de polițiști pentru încălcări ale legii. Astfel, 14 pietoni, 10 căruțași și 9 bicicliști au primit sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație.

           Ca măsuri tehnico-administrative au fost reţinute 56 de permise de conducere ( 34 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, iar restul pentru alte încălcări ale legii) şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple semnficative:


      1.   La data de 27 aprilie a.c., pe DN 11, în localitatea Sănduleni, un echipaj de poliție rutieră a oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din județul Iași care avea dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, în urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul figura cu menţiunea sechestrului.

           Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.

      2. Un tânăr de 30 de ani, din comuna Roşiori a fost depistat în timp ce conducea un  autoturism, pe Calea Romanului din mun. Bacău cu viteza de 125 km/h. Totodată acesta a avut un comportament agresiv în trafic prin deplasarea succcesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta, în scopul depășirii autovehiculelor ce se deplasau pe acelaşi sens de mers. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură tehnico-administrativă i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 150 de zile.

    3. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oneşti au depistat în trafic un tânăr, de 17 ani, din comuna Caşin, care conducea pe drumul comunal,un moped, neînmatriculat și fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.