Politistii locali bacauani au cautat in gunoi pentru a afla cine a aruncat sacii de deseuri menajeri

1

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au aplicat, joi 26.01.2023, sancțiuni contravenționale pentru patru cetățeni certați cu ordinea și curățenia în municipiul Bacău. Respectivii au fost identificați după urmele lăsate în sacii cu deșeuri menajere care au fost aruncați pe un container închis, destinat depozitarii deșeurilor electrice și electronice colectate de un magazin din incinta hipermarket-ului Cora Bacău.

„Deși platforma pentru colectarea deșeurilor este în apropierea locului unde au fost abandonate, cei patru cetățeni au ales o variantă mai ușoară, să le arunce pe acest container. Din sacii plini cu deșeuri polițiștii locali au extras bonuri și facturi care au dus la identificarea deținătorilor.Menționăm că nu este prima dată când polițiștii locali intervin în această locație, în luna octombrie 2022 fiind identificate alte trei persoane care au abandonat saci de gunoi menajer pe containerul respectiv. Acestea au fost sancționate conform prevederilor legale în vigoare.

Pe această cale Poliția Locală a Municipiului Bacău atrage atenția cetățenilor că sancțiunile prevăzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit art. 20, alin. (3) din O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, abandonarea, aruncarea precum şi ascunderea deșeurilor sunt interzise. Astfel de fapte sunt sancționate contravențional cu amenzi cuprinse între 30.000 lei și 45.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 lei și 70.000 lei pentru persoanele juridice.” au transmis politistii locali

Comentarii

1 comentariu

  1. Printre polițiști s-a aflat și cel care de cca.2ani își parchează auto BC-11YXS pe trotuar str Milcov -69-A (lângă mag Lory)?Onor conduce pol locală sau dvs de la redacție veniți să vă convingeți, să vedeți pe unde suntem nevoiți să circulăm ca să putem intra în sacra blocului!!!

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.