Politistii, jandarmii si pompierii organizeaza activitati in judetul Bacau, de 1 IUNIE | Program

0

Jandarmeria Bacau

Sâmbătă,1 iunie, începând cu ora 10:00, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău vă așteaptă în Piața Tricolorului din municipiul Bacău, pentru a sărbătorii împreună Ziua Internaţională a Copilului. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău sunt prezenți sâmbătă, 1 Iunie și în parcul din fața Primăriei municipiului Moinești, în Comănești, în Parcul Măgura din Stațiunea Târgu Ocna, Parcul Central din stațiunea Slănic Moldova și piațeta din apropierea Casei de Cultură din municipiul Onești.

Această zi, în care fiecare dintre noi, adulții, suntem cuprinși de nostalgia copilăriei, ne oferă, în fiecare an, prilejul de a petrece momente deosebite alături de cei mai dragi prieteni ai noștri, copiii.Pentru a le garanta invitaților o zi de neuitat, jandarmii vor prezenta câteva dintre autospecialele de intervenție folosite în misiuni, o miniexpoziţie cu materialele de protecție individuală si tehnica din dotare, pe care cei mici le vor putea proba. Nu vor lipsi specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale care au pregătit materiale de informare cu recomandări pentru siguranța voastră și cu jocuri interactive, precum și specialiștii Compartimentului Resurse Umane, care vor prezenta condițiile generale și modalitățile în care poți deveni jandarm.

Cel mai așteptat moment de către cei mici, exercițiile demonstrative și de dresaj ale partenerilor noștri necuvântători, câinii de serviciu, va cuprinde modurile de acțiune pentru protejarea colegului de patrulă și pentru prinderea infractorilor, răspunsul la comenzile instructorului și, bineînțeles, vor participa la ședința foto alături de copii.” au transmis jandarmii

IPJ Bacau

De Ziua Copilului, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău invită toți copiii în zona centrală a municipiului Bacău, în parcul din fața Primăriei municipiului Moinești, în Parcul Măgura din Stațiunea Târgu Ocna și piațeta din apropierea Casei de Cultură din municipiul Onești, la evenimente pline de culoare, distracție și emoții frumoase!

  Pentru a descoperi o parte din activitățile polițiștilor, prezentarea echipamentelor și tehnica folosită în misiuni, aceștia îi așteaptă pe cei mici să facă echipă cu ei!
  Polițiștii de la Serviciul Criminalistic îi așteaptă să descopere tehnicile și tacticile criminalistice folosite de ei.
  Vor fi prezenți și polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale cu tehnica lor inovativă, dar și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, care le vor arăta autospecialele cu girofar.       
  Laboratorul de Educație Rutieră îi va ajuta să își însușească noțiuni de siguranță, esențiale ca pieton, mai apoi ca viitor conducător auto. Tot în cadrul evenimentului vor putea descoperi cum se fac testările cu aparatele din dotare și cum sunt folosite echipamentele reale ale polițiștilor.
  De ziua lor, copiii pot ocupa locului șoferului în autospecialele de poliție, în care ei vor fi protagoniștii simulării unei misiuni.
  Într-o atmosferă festivă, încărcată de bucurie și emoție, alături de copii vor fi și polițiștii de prevenire, de siguranță școlară și pentru protecția animalelor care le vor prezenta mesaje preventive pe teme precum, regulile de circulație, consecințele unor comportamente neadecvate la școală și pe stradă, modul de relaționare cu cei din jur, siguranța pe internet și cum să aibă grijă de animalele de companie.

ISUJ Bacau

Pompierii băcăuani celebrează Ziua Internațională a Copilului cu prezentări de tehnică și exerciții demonstrative. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău organizează o serie de activități dedicate copiilor, menite să le ofere acestora o experiență educativă și de neuitat.

În acest sens, pe parcursul întregii zile de sâmbătă, 01 iunie a.c., pompierii vor fi prezenți în toate orașele din județ, în zonele cu afluență mare de persoane, după cum urmează:

Municipiul Bacău, în Piața Tricolorului, în intervalul 10:00-15:00;

Municipiul Onești, în Piațeta Catedralei în intervalul 13:00-15:00;

Orașul Târgu Ocna, Parcul Măgura, în intervalul 16:00-19:00;

Municipiul Moinești, în fața primăriei, în intervalul 10:00-14:00;

Orașul Comănești, în fața Parcului Central, în intervalul 12:00-14:00;

Comuna Podu Turcului, în fața primăriei, în intervalul 10:00-12:00.

Programul evenimentului include:

Prezentarea tehnicii de intervenție: Copiii vor putea vedea de aproape autospecialele de pompieri, echipamentele utilizate în situații de urgență și vor afla detalii despre cum sunt utilizate acestea și, nu în cele din urmă, despre intervențiile la care participă pompierii;

Exerciții demonstrative: Cei prezenți la activitățile din municipiul Moinești și orașul Comănești vor putea asista la exerciții demonstrative de descarcerare;

Ateliere interactive: Copiii vor putea participa la ateliere unde vor învăța despre prevenirea incendiilor și despre cum ar trebui să reacționeze în situații de urgență;

Activități recreative: Jocuri și concursuri tematice, menite să combine distracția cu educația.

Educația prin experiențe directe este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici, iar prin intermediul acestor activități vrem să le arătăm micuților cât de importantă este munca noastră și cum pot contribui și ei la siguranța comunității din care fac parte. Evenimentul este deschis tuturor și ne dorim ca un număr cât mai mare de copii să se bucure de această zi specială alături de noi.” au transmis pompierii bacauani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.