Politistii, jandarmii si pompierii, la datorie in minivacanta de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie a.c., peste 1000  de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 618 sunt poliţişti de ordine publică, 219 poliţişti sunt de la rutieră, iar restul de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău vor fi prezenți, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, la manifestările cultural-artistice prilejuite  de mini-vacanța de 1 Decembrie în județul Bacău, activități la care se preconizează participarea unui public numeros. Pe lângă aceste activități, jandarmii vor acționa independent și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu pentru a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru descurajarea faptelor antisociale astfel încât băcăuani să se poată bucura de mini-vacanţa prilejuită de Ziua Națională a României.

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău va desfășura acțiuni specifice în zona de responsabilitate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și asigurarea ordinii și siguranţei publice. Zilnic, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor în mai multe localități din județele Bacău, Iași, Suceava și vor acționa, atât în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, cât și independent, având ca prioritate siguranța tuturor persoanelor prezente în spațiul public, precum și respectarea normelor de conviețuire socială.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentTractari Auto Bacau, indiferent de ora
Articolul urmatorSalariile bugetarilor se majoreaza cu 10% de la 1 ianuarie 2023

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.