Polițiștii din Bacău au reținut un bărbat de 33 ani, în autovehiculul căruia au găsit 63420 de țigarete de contrabandă


Polițiștii din Bacău au reținut un bărbat de 33 ani, în autovehiculul căruia au găsit 63420 de țigarete de contrabandă, destinate comercializării.

La data de 21octombrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localității Cleja, la volanul căruia se afla un bărbat de 36 ani, din județul Suceava.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au constatat că în spaţii disimulate ale autoturismului, bărbatul transporta ţigarete netimbrate.

Conducătorul auto a fost condus la Biroul Vamal Bacău, unde s-a procedat la percheziţionarea autovehiculului şi numărarea pachetelor de ţigări, fiind identificate 3171 pachete de ţigarete netimbrate.

Cercetările au fost preluate de polițiști de investigarea criminalității economice din cadrul IPJ Bacău.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete.

S-a luat măsura indiponibilizării celor 63420 de țigarete și a autoturismului, în vederea instituirii sechestrului asigurator.

Față de bărbatul de 33 ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.