Politistii bacauani desfasoara o activitate de verificare a legalitatii transporturilor rutiere


Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău desfășoară activităţi  de verificare a legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri, pe raza judeţului. Activităţile de control se desfăşoară simultan pe toate arterele rutiere din ţară.

În perioada 02 noiembrie- 13 decembrie a.c., Serviciul Rutier Bacău, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfăşoară o acţiune pentru verificarea respectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. Totodată, acţiunea vizează modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr.55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane prin curse regulate/ speciale.

În cadrul acțiunii, poliţiştii împreună cu inspectori din cadrul ISCTR verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În ceea ce-i priveşte pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentDaca va intoarceti din aceste tari, trebuie sa stati 14 zile in carantina
Articolul urmatorTribunalul Bacau a anulat “inchiderea Horeca” si a dispus masuri graduale. Decizia nu este definitiva

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.