Politistii bacauani desfasoara, in acest final de saptamana, activitati pe linia prevenirii traficului si consumului de droguri


Polițiștii băcăuani desfășoară și în acest sfârșit de săptămână, în sistem integrat, activități pe linia prevenirii traficului și consumului ilicit de droguri.

Pentru ca evenimentele artistice din acest weekend să se desfășoare în limitele legii, polițiștii, alături de jandarmi și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău desfășoară activități preventive specifice, astfel încât să vină în întâmpinarea tinerilor cu sfaturi și recomandări.

Activitățile sunt desfășurate de polițiștii de prevenire, ordine publică, dar și în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Acestea au drept scop prevenirea și conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun consumatorii, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri la persoanele vulnerabile.Totodată, sunt oferite informații cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situații de criză, cauzate de consumul de droguri, precum și la efectele juridice la care se expun în cazul traficului sau consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, polițiștii de combatere a criminalității organizate acționează pentru combaterea traficului și consumului de droguri.

Informarea corectă este obiectivul structurilor teritoriale ale M.A.I pentru ca participanții la festivalurile din acest weekend să se bucure de o atmosferă plăcută și distracție în siguranță, fără evenimente negative.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.