Politistii bacauani continua campania ”STOP TĂIERILOR ILEGALE! PĂDUREA TREBUIE OCROTITĂ”

0

Polițiștii băcăuani au continuat în această săptămână campania locală ”STOP TĂIERILOR ILEGALE! PĂDUREA TREBUIE OCROTITĂ”, cu scopul de a  informa populaţia cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea infracțiunilor silvice.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu reprezentanții Direcției Silvice Bacău au discutat cu cetățenii aflați în târgul săptămânal din orașul Comănești.

Cei prezenți au primit informații despre cele mai întâlnite infracțiuni din acest domeniu, cum ar fi tăierile ilegale şi sustragerile de arbori, atât din fondul forestier de stat, cât şi din fondul forestier privat, precum și transportul, prelucrarea și comercializarea ilegală a materialului lemnos.

          De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la consecințele legale ce decurg din comiterea de infracțiuni în domeniul silvic, dar și despre consecințele asupra mediului înconjurător rezultate din tăierile ilegale de arbori.

Polițiștii reamintesc cetățenilor:

Art. 107 (1^1) din Legea 46/ 2008R Tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, constituie infracţiune silvică şi se pedepseşte după cum urmează:

– a)cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă, dacă valoarea prejudiciului produs este de până la 5 ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei;

– b)cu închisoare de la un an la 3 ani, dacă valoarea prejudiciului produs este cuprinsă între limita prevăzută la lit. a) şi de cel mult 20 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei;

– c)cu închisoare de la 2 la 7 ani, dacă valoarea prejudiciului produs este de cel puţin 20 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior la data constatării faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.