Polițiștii băcăuani au ridicat în vederea cercetărilor peste 100 000 de articole pirotehnice

0

105 264 articole pirotehnice, clasificate în mod ilegal ca făcând parte din categoria I, au fost identificate și ridicate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare.

La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Bacău, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare în municipiul Bacău și comuna Mărgineni, la locuințele unor persoane bănuite că dețin spre comercializare articole pirotehnice din categoriile 2-4.
La locuințele a două persoane au fost identificate în total 105 264 articole pirotehnice. Despre aceste articole pirotehnice s-a stabilit că au fost clasificate în mod ilegal ca făcând parte din categoria I.
Din cercetări a rezultat că o parte din bunurile în cauză au fost achiziționate de la o societate comercială din alt județ, pentru care a eliberat declarație de conformitate din care rezulta că articolele pirotehnice fac parte din categoria I.
Cele 105264 articole pirotehnice au fost ridicate în vederea cercetărilor.
În cauză au fost intocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și fals în inscrisuri sub semnatura privată.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.