Polițiștii băcăuani au reținut 47 de permise de conducere în week-end-ul recent încheiat


Poliţiştii din judeţul Bacău au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe controale pe linia combaterii faptelor cu caracter antisocial și pentru menținerea ordinii publice. Acțiunea oamenilor legii s-a soldat cu 47 de permise de conducere reținute, precum și cu întocmirea a 30 de dosare penale în urma unor controale efectuate la 280 de societăți comerciale. 

În cele trei zile de acţiuni au fost efectuate 148 controale şi au fost verificate 283 societăţi comerciale. În urma acţiunilor au fost întocmite 30 dosare penale fiind indisponibilizate bunuri în valoare de 32.655  lei şi au fost aplicate 836 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 254412 lei.

S-au reţinut 47 permise de conducere ( din care 15 pentru alcool, 21 pentru viteză) şi s-au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 27.167 lei.

La data de 19.07.2015, în jurul orei 01:00, o patrulă  auto de siguranţă publică a depistat în trafic pe str.Letea, din mun. Bacău, un bărbat de 41 ani, domiciliat în mun.Bacău,  posesor al unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Rep. Moldova, în timp ce conducea un autoturism, cu o îmbibaţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la secţia UPU a Spitalului Judeţean Bacău, unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care autorul faptei este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. de art.336, alin.1 C.Pen., totodată cond. auto I s-a reţinut permisul de conducere.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.