Politistii bacauani au fost prezenti in 100 de scoli pentru a discuta cu elevii despre fenomenul „bullying”

0

Polițiștii băcăuani continuă intervențiile concentrate, în sistem integrat, asupra problematicii violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza judetului Bacău.

Astfel cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școli, sărbătorită în fiecare an la data de 30 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău cu atribuții în domeniul siguranței școlare au intensificat activitățile educativ-preventive desfășurate în școli.

În acest sens, în perioada 25 ianuarie – 04 februarie, polițiștii au fost prezenți în peste 100 unități de învățământ, realizând un total de 121 de activități de prevenire a violenței fizice și psihologice (bullying).

În acest fel, 4798 de elevi și 208 cadre didactice au stat de vorbă cu polițiștii despre cauzele, comportamentele și consecințele diverselor forme de violență, precum și despre situațiile în care se pot afla victimele, agresorii și martorii, insistându-se pe modalitățile de gestionare a agresivității.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.