Politistii bacauani au discutat cu elevii despre problema faptelor comise cu violenta

0

Polițiștii băcăuani au stat de vorbă, în această săptămână, cu liceeni din județul Bacău, despre problematica faptelor comise cu violență, în general, și despre violența în familie și asupra femeii, în mod special.

Polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău au fost invitații Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Onești.

La activitatea de prevenire, elevii și profesorii prezenți au fost informați cu privire la tipurile de violență, efectele violenței asupra victimelor, consecințele legale suportate de agresori, precum și modurile în care pot solicita ajutor.

S-a subliniat problematica violenței în familie, atât în relațiile cu părinții/ aparținătorii legali, cât și despre modalități de intervenție în cazul persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau a celor care sunt îngrijorate pentru o astfel de persoană Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au prezentat elevilor formele în care pot fi exploatați, punând accentual pe cea mai răspândită formă în present – pornografia infantilă.

Elevii au primit exemple de situații în care adolescenții au fost victime ale traficului de persoane, precum și metode prin care au fost racolați.

Și pentru că de multe ori, în astfel de situații, sunt implicate și substanțele interzise, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău a informat elevii despre consecințele consumului de droguri.

Tot în această săptămână, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire au dezbătut tema violenței, atât în spațiul școlar, cât și pe stradă sau în familie, și cu elevii Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” Bacău.

Comunicat de presa

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.