VIDEO: Polițiștii băcăuani au destructurat o rețea de trafic de droguri ce acționa în județele Neamț și Bacău

0

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi  procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au destructurat o grupare infracţională organizată,  specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

droguri 3Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2013-2015, 17 membri ai unei grupări infracţionale ar fi achiziţionat, deţinut, obţinut, oferit şi vândut droguri şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, către diferiţi consumatori din judeţele Bacău şi Neamţ. La data de 25 februarie a.c., doi dintre membrii grupării au fost prinşi în flagrant de poliţişti, în municipiul Bacău, în timp ce efectuau o tranzacţie cu 75 de ţiple cu substanţe vegetale.

Ulterior, au fost au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Bacău şi Buhuşi (judeţul Bacău) şi droguri 2Roman, (judeţul Neamţ),  fiind puse în executare 17 mandate de aducere, emise de D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Bacău. În urma acestora, au fost descoperite şi ridicate 670 de ţiple cu substanţe vegetale, 1.800 grame de substanţă pulverulentă de culoare alb-gălbuie, 30 de telefoane mobile, 10  laptop-uri şi unităţi de calculator, o râşniţă de mărunţit produse vegetale, un cântar electronic, un pistol cu bile, ţiple din material plastic transparent şi sumele de 4.300 de euro şi 7.520 de lei.

Față de 12 persoane bănuite au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar pentru 5 s-a dispus cercetarea droguri 1sub control judiciar, sub aspectul comiterii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactive. La data de 26 februarie a.c., cei 12 membri au fost prezentați Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru 11 dintre ei, iar faţă de unul, cercetarea în stare de arest la domiciliu.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 32.550 de lei. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, S.R.I. şi DIPI. La activităţi au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi jandarmi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.