Politistii bacauani au desfasurat activitati pentru prevenirea delincventei juvenile

Publicitate

Politistii de proximitate, de ordine publica si cei din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au desfasurat activitati pentru prevenirea delincventei juvenile, victimizarii elevilor, combaterea faptelor de natura antisociala in imediata apropiere a unitatilor de invatamant si a absenteismului scolar in municipiul Bacau.

La data de 10 octombrie a.c., politistii au actionat in municipiul Bacau, pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si personalului didactic in incinta si imediata apropiere a unitatilor de invatamant, pentru prevenirea victimizarii elevilor si combaterea absenteismului scolar.

Politistii au actionat pentru verificarea respectarii prevederilor legale de catre societatile comerciale si persoanele fizice, situate in zona unitatilor de invatamant preuniversitar, referitoare la comercializarea de bauturi alcoolice si tigari, identificarea elevilor care absenteaza de la orele de curs, a persoanelor care nu-si justifica prezenta in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant si luarea masurilor legale fata de acestea.

In cadrul activitatilor desfasurate au fost verificate 21 de unitati de alimentatie publica si au fost identificati 32 de elevi care absentau de la orele de curs.

Politistii au desfasurat 14 activitati preventiv- educative in unitati de invatamant, context in care au fost instruiti 193 de elevi si au fost distribuite pliante.

Exemplu:

In urma controlului efectuat intr-o societate comerciala din Bacau au fost depistati 10 elevi care absentau nemotivat de la orele de curs. Politistii i-au condus la unitatea scolara si au informat conducerea in vederea dispunerii masurilor specifice.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here