Politistii bacauani au desfasurat activitati informativ-preventive in mai multe scoli din judetul Bacau

În această perioadă, copiii din întreaga țară se află în vacanța de vară, iar pentru polițișt,i siguranța lor reprezintă o prioritate. Pentru ca toate planurile de vacanță să fie împlinite, iar la finalul acesteia amintirile să fie doar pozitive și plăcute, polițiștii desfășoară pe perioada verii întâlniri și activități interactive cu minorii participanți la școli de vară, tabere și alte evenimente, pentru a interacționa cu ei și pentru a le oferi sfaturi de vacanță cât mai pe înțelesul lor.

Campaniile de prevenire demarate de polițiști ,,Vacanță în siguranță” și ”Dincolo de aparențe” sunt în plină desfășurare în această lună și vor continua până în luna septembrie a acestui an.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Rutier derulează activități interactive cu toate categoriile de copii, temele principale fiind prevenirea consumului de alcool, dar și de substanțe psihoactive, prevenirea bullyingului, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, probleme legate de plecările voluntare, siguranța pe internet și siguranța rutieră.

Astfel, în această săptămână, polițiștii, în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar, au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul școlilor de vară din comunele Colonești și Răchitoasa la care au participat peste 250 de copii.
          Polițiștii au prezentat aspecte privind răspunderea penală a minorilor, delincvența juvenilă, reguli privind circulația rutieră în calitate de pietoni sau bicicliști, reguli de siguranță privind navigarea pe internet, formulând recomandări copiilor pentru perioada vacanței de vară, astfel încât să nu devină victime ale infracțiunilor sau accidentelor rutiere.

Alături de polițiști au fost și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău care au atras atenția participanților cu privire la pericolul reprezentant de consumul de alcool și droguri. În cadrul activităților au fost organizate și jocuri demonstrative în care s-au folosit ochelarii care deformează realitatea ca în cazul consumului de alcool sau droguri.

Tot în această săptămână, polițiștii, specialiștii antidrog și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au răspuns invitației de a participa la activități preventiv-educative în cadrul Școlii de Vară Siretu (ediția a II-a), cu scopul de a instrui copiii cu privire la modalități de prevenire a victimizării minorilor, riscurile nerespectării regulilor de circulație, dar și consecințele consumului de alcool, tutun și droguri.

O altă temă de interes abordată și dezbătută a circumscris riscurile la care se expun tinerii în mediul online, mai ales când se împrietenesc cu persoane necunoscute pe rețelele de socializare.

Astfel de activități de informare și prevenire vor fi desfășurate pe întreaga perioadă a vacanței, dar și în zilele următoare. Polițiștii vor continua să se întâlnească cu elevii, tinerii – în tabere, în zonele de agrement, parcuri, cu ocazia unor evenimente sau manifestări culturale, dar și cu părinții și bunicii acestora.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO: Zeci de soferi si biciclisti au trecut pe rosu, printre bariere, la calea ferata de la Racaciuni ( Bacau )
Articolul urmatorPolitistii l-au depistat la scurt timp, dupa ce a lovit o masina si a plecat. Etilotestul indica 1.20 mg/l alcool pur in aerul expirat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.