Politistii bacauani au desfasurat actiuni de prevenire in Salina de la Targu Ocna

0

În această săptămână, polițiștii băcăuani în parteneriat cu Societatea Națională a Sării S.A. – Sucursala Salina Târgu-Ocna au desfășurat activități de prevenire în Salina Târgu-Ocna.

          Pe parcursul vacanţei școlare, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier și cei din cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu-Ocna au continuat activităţile destinate copiilor şi părinţilor, având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a acestora, precum şi reducerea riscului de a adopta un comportament delincvent.

          De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cei prezenți pentru a-i informa cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea accidentelor rutiere, precum şi pe linia violenței în familie, a traficului și consumului de droguri sau prevenirea traficului de persoane.

          Polițiștii au coborât în Salina Târgu-Ocna împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău în cadrul parteneriatului interinstituțional, având ca unic scop siguranța cetățenilor.

          Cei mici au primit informaţii despre un stil de viaţă sănătos și cei mari atât despre factorii de risc și de protecţie împotriva drogurilor, cât și despre dependenţa fizică și psihică.

          Polițiștii au distribuit turiştilor aflaţi în salină, materiale preventive cu tema educaţia rutieră, siguranţa personală şi prevenirea faptelor comise cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri sau a traficului de persoane.

          Cu sprijinul Societății Naționale a Sării S.A. – Sucursala Salina Târgu-Ocna, polițiștii le-au pregătit turiștilor și o surpriză. Cei prezenți, mici sau mari, au fost surprinși de prezența laboratorului de siguranță rutieră, parte componentă a proiectului „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, de dotările acestuia și de luminile de avertizare.

        


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.