Politisti din cadrul Politiei Municipiului Bacau au actionat in mediul rural pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor

La data de 9 iulie a.c., politistii au actionat pentru cresterea gradului de siguranta al cetatenilor din comunele bacauane prin prevenirea, descoperirea si combaterea comertului ilicit, a respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice precum si a altor fapte antisociale care pot afecta siguranta cetatenilor.

Astfel, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bacau si sectiile rurale arondate au actionat pe 65 de drumuri judetene si comunale. Au fost instituite 10 filtre si s-au efectuat verificari la 28 unitati economice.

De asemenea, au fost verificate peste 500 de vehicule si legitimate aproape 700 de persoane.

Cu ocazia actiunii, politistii au efectuat un numar de 6 perchezitii domiciliare pe raza comunei Rachitoasa, la persoane banuite de comiterea unor infractiuni de furt calificat, de unde au identificat si ridicat mai multe obiecte.

Politistii au aplicat 185 de sanctiuni contraventionale in valoare de 76.905 lei, din care: 29 sanctiuni contraventionale la Legea 61 din 1991 pentru incalcarea normelor de convietuire sociala, 6 sanctiuni contraventionale la Legea 12 din 1990 pentru efectuarea unor acte de comert ilicit, o sanctiune contraventionala la Legea 171/2010 pentru incalcarea normelor la regimul silvic, 7 sanctiuni contraventionale la H.G. nr. 984 din 2005 pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, 137 sanctiuni contraventionale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice.
Totodata, au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 635 de lei, s-a retinut un permis de conducere si s-au retras 6 certificate de inmatriculare.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here