Politist de la IPJ Bacau, selectat sa participe la evenimentul „Cu bicicleta la mare 2022”


           Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a fost selectat și a participat, în perioada 21-22 mai a.c., la evenimentul „Cu bicicleta la mare 2022”, organizat de Asociaţia „Cu bicicleta departe”.

          Poliţia Română a răspuns afirmativ la invitaţia adresată instituţiei de către asociaţia “Cu bicicleta departe”, de a desemna participanţi la un eveniment menit să încurajeze mersul pe două roți, ca mijloc de transport alternativ pentru un stil de viaţă sănătos.

          Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, respectiv comisar şef de poliţie Paraschiv Laurenţiu a fost selectat să participe la evenimentul „Cu bicicleta la mare 2022”, organizat de Asociaţia „Cu bicicleta departe”.

          Evenimentul a presupus parcurgerea a 300 de km, pe ruta Bucureşti-Amara-Năvodari.

          Turul cicliştilor a reunit aproximativ 250 de participanţi, printre care şi 5 poliţişti. Competiţia a avut drept scop conştientizarea populaţiei asupra prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti.

          “Am fost selectat la nivelul Poliției Române, alături de alți patru colegi pentru a sprijini mișcarea cicloturistică “Cu bicicleta la mare 2022”, acționând pentru asigurarea siguranței deplasării grupului de cicliști pe o distanță de aproximativ 300 km. Este a patra oară când particip la o astfel de activitate și încurajez din tot sufletul mersul pe bicicletă, cu respectarea normelor legale și în condiții de siguranță” a precizat comisar-şef de poliţie, Paraschiv Laurenţiu.

        Poliţistul băcăuan nu este la prima activitate de acest gen. Acesta a participat şi la evenimentul „Pedalăm pentru România”, organizat în an centenar, în care distanţa parcursă pe bicicletă a fost de 500 de km cu plecare din Iaşi către Alba Iulia, precum şi la edițiile “Cu bicicleta la mare” din ultimii 4 ani.

        De asemenea, în anul 2021, poliţistul a participat la Turul Colinelor, eveniment derulat în perioada 12-13 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.