Politia Rutiera pune în aplicare masuri pentru îmbunatatirea sigurantei rutiere

0

Seful Politiei Rutiere si specialisti D.G.A. se deplaseaza in teritoriu pentru a evalua modul de aplicare a procedurilor de lucru

Directia Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, in colaborare cu specialistii Directiei Generale Anticoruptie, desfasoara, in aceasta perioada, activitati de instruire a efectivelor de politie rutiera din cadrul structurilor teritoriale de profil, urmarind modul in care politistii cu atributii in domeniul sigurantei rutiere cunosc si respecta procedurile de lucru, precum si cresterea gradului de informare a lucratorilor cu privire la problematica anticoruptie.

Aceasta activitate a fost elaborata si se desfasoara in baza ordinului ministrului Administratiei si Internelor, Constantin Traian IGAS, prin care s-a dispus ca sefii structurilor MAI sa ia masuri pentru imbunatatirea cooperarii interinstitutionale in scopul cresterii gradului de eficienta a activitatilor desfasurate pentru siguranta cetateanului, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru imbunatatirea unor aspecte privind modul de actiune al efectivelor de politie rutiera.

Echipele conduse de directorul Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, comisar sef de politie Lucian Dinita, se vor deplasa in teritoriu pentru instruirea efectivelor de politie rutiera din cadrul structurilor teritoriale cu privire la procedurile de lucru specifice. Un aspect important il constituie observarea modului in care politistii rutieri se manifesta in relatia cu cetateanul si participantii la trafic. Se vor desfasura, de asemenea, activitati menite sa conduca la diminuarea riscului de implicare in acte de coruptie.

Astazi 28 aprilie a.c., directorul Directiei Politiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, comisar sef de politie Lucian Dinita, alaturi de reprezentanti ai D.G.A, s-au aflat in judetul Buzau, unde, incepând cu ora 12.00, a sustinut o conferinta de presa.

Mâine, 29 aprilie a.c., directorul Directiei Politiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., comisar sef de politie Dinita Lucian, alaturi de reprezentanti ai D.G.A, se va afla in judetul Bacau, unde incepând cu ora 13.30 va sustine o conferinta de presa la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Activitatile in teritoriu vor continua judetele, Vaslui ( 29 aprilie a.c.,), Iasi si Neamt ( 2 mai a.c.), precum si in toate celelalte judete, potrivit calendarului elaborat la nivelul I.G.P.R..

INFORMATII DE BACKGROUND :

Ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian IGAS, a dispus, in data de 19 aprilie a.c., in cadrul unei sedinte de lucru cu sefii structurilor Ministerului Administratiei si Internelor, o serie de masuri pentru imbunatatirea cooperarii interinstitutionale in scopul cresterii gradului de eficienta a activitatilor desfasurate pentru siguranta cetateanului, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru imbunatatirea unor aspecte privind modul de actiune al efectivelor de politie rutiera.

Ministrul a cerut conducerii Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române si Directiei Generale Anticoruptie sa desfasoare actiuni de informare si prevenire la nivelul intregii tari, cu personalul Politiei Române cu atributii in domeniul rutier.

Conducerea Ministerului a dispus ca, in perioada urmatoare, in cadrul programului de cooperare interinstitutionala a M.A.I, cele doua structuri specializate sa realizeze o serie de verificari asupra modului cum este implementat la nivel national Programul de actiune si atitudine al Politiei Rutiere pentru perioada 2010-2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.