Politia Romana lanseaza „Prima Zi europeana de prevenire a furturilor din locuinta”

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Politia Romana, in parteneriat cu EUCPN (Reteaua Europeana de Prevenire a Criminalitatii), EUROPOL si alte 12 state din Europa, lanseaza, astazi, 19 iunie, prima Zi europeana de prevenire a furturilor din locuinta.

Pentru ca furtul din locuinta este infractiune in toate statele europene, autoritatile de aplicare a legii, reunite in cadrul EUCPN si EUROPOL, au lansat, astazi, 19 iunie 2019, o initiativa ce are drept scop constientizarea cetatenilor cu privire la modalitatile prin care isi pot proteja locuinta, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Campania „Pastrati surprizele doar pentru vacanta!” este finantata de Fondul de Securitate Interna al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Politia Romana, in parteneriat cu EUCPN, EUROPOL si alte 12 state, isi propune sa atraga atentia asupra prevenirii infractiunilor de furt din locuinte.

Astfel, prin activitatile din aceasta zi, la nivel european, specialistii in prevenirea criminalitatii recomanda cetatenilor sa nu comunice date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar va face vulnerabil in fata hotilor. De asemenea, cetatenii sunt sfatuiti sa nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detin in casa bunuri de valoare sau ca sunt plecati de acasa. Selfie-urile sunt si ele distractive, dar trebuie avut grija la ce se observa in imagine.

In Romania, in primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infractiuni de furt din locuinte, cu 5.45% mai putin fata de perioada similara a anului 2018, majoritatea inregistrate in mediul urban.

Analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezulta ca unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijentei proprietarului in a adopta masuri simple, dar eficiente de autoprotectie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here