POLIȚIA ROMÂNĂ aniversează anul acesta, de Buna Vestire, 193 de ani

0

POLIȚIA ROMÂNĂ aniversează anul acesta, de Buna Vestire, 193 de ani de atestare documentară, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au îmbrăcat astăzi  haine de sărbătoare.

Manifestările dedicate ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE au debutat în județul Bacău încă din data de 18 martie. Astfel au fost organizate competiții sportive la șah, tir, tenis de masă, fotbal și baschet la care au participat polițiști din cadrul tuturor subunităților de poliție din județul Bacău.

La data de 23 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a organizat competiția CUPA PRESEI LA TIR. Au dat curs invitației 13 jurnaliști, iar cel mai bun punctaj obținut în urma sedinței de tragere a fost de 55 de puncte.

Tot pe 23 martie a.c., polițiști de proximitate și din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți la așezământul social-filantropic “Samariteanul milostiv”, care funcționează la Biserica Sfântul Gheroghe din municipiul Bacău. Polițiștii și copiii prezenți au dezbătut probleme legate de siguranța personală și a bunurilor, despre modalitați de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, iar la finalul întâlnirii, de Ziua Poliției Române, polițiștii le-au oferit celor mici ghiozdane cu sprijinul Asociației DONIT Brașov, partener al IPJ Bacău în derularea proiectului cu finanțare europeană ce vine în sprijinul persoanelor defavorizate.

Activitățile organizate cu ocazia Zilei Poliției Române au continuat în ziua de 24 martie a.c. în Parcul Cancicov din municipiul Bacău.

„ Ziua Porţilor Deschise ” a oferit tinerei generaţii oportunitatea familiarizării cu serviciile şi activităţile desfăşurate de poliţişti în spiritul legii şi slujba cetăţenilor.

Polițiștii criminaliști le-au prezentat celor interesați truse specializate și echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme și mijloace de probă existente în câmpul infracțional.

Cei prezenți în parc au putut vedea autospecialele folosite de poliţia rutieră, armele, echipamentul şi tehnica de intervenţie a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, o expoziție de arme confiscate de polițiști în cadrul unor acțiuni și au făcut cunoștință cu câinele de intervenție “Toby”.

Astăzi 25 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău în cadrul festivităților organizate cu ocazia ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE, au fost avansați în gradul profesional următor  la termen 120 de agenți și 28 de ofițeri de poliție, iar 4 ofițeri și 6 agenți de poliție au fost avansați în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim.

Într-un cadru festiv, au fost prezentate mesajele adresate poliţiştilor de conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române și au fost premiați câstigătorii concursurilor sportive, organizate în cinstea acestui moment aniversar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.