Politia Bacau : RECOMANDARI PENTRU UN TRAFIC RUTIER IN SIGURANTA


La această oră se circulă în condiții de iarnă pe toate arterele rutiere ale județului Bacău.

Poliția Rutieră a instituit filtre la ieșirile din Bacău, Moinești și Onești pentru a verifica modul în care sunt dotate autovehiculele pentru condițiile meteo specifice sezonului rece.

Informăm conducătorii auto că începând cu ora 8:15 a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN12A Miercurea Ciuc – limită cu judeţul Bacău, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă bătătorită să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.

Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să se evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Informaţi-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi!

Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autoturismului!

Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de funcţionare!

Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.

Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circulă în faţa dumneavoastră.

Luaţi în calcul faptul că pe un drum alunecos distanţa dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare trebuie să fie mai redusă.

Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie si de frânare ale autovehiculului!

În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!

Pietonilor le recomandăm să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.