Policlinica cu plata a fost inchisa de DSP Bacau. Un angajat profesa fara a respecta conditiile pentru exercitarea profesiei de medic

Publicitate

In urma unui control efectuat de DSP Bacau, in data de 21 martie 2019, acestia au decis inchiderea pentru 6 luni a Policlinicii cu plata :

„Pentru medicul specialist ATI, unitatea nu a prezentat, în cadrul controlului, Certificatul de membru la Colegiul Medicilor din România, Avizul anual privind exercitarea profesiei de medic emis de către Colegiul Medicilor teritorial, poliţă de asigurare răspundere civilă pentru greşeli în activitatea profesională şi Contractul de prestări servicii medicale, neavând întrunite toate condiţiile pentru exercitarea profesiei de medic.

Întrucât aspectele constatate nu ţin de competenţa instituţiei noastre, acestea vor fi înaintate spre verificare, organelor de cercetare cu atribuţii specifice în vederea promovării acţiunii civile sau penale după caz.

În urma gravelor abateri de la normele sanitare, constatate în mod  repetat (neefectuarea controlului eficienţei sterilizării, neîntocmirea registrului cu evidenţă a sterilizării, lipsa documentelor referitoare la efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, existenţa în cabinetul de întreruperi sarcină de materiale sanitare/articole de unică utilizare cu termen de valabilitate expirat, etc), unitatea a fost sancţionată contravenţional şi s-a dispus măsura suspendării activităţii unităţii, conform H.G.R. 857/2011, art.62, alin.2, pentru o perioadă de minim 6 luni.” se arata intr-un comunicat de presa trimis de directorul DSP Bacau, Alin Nastasa

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here