Podul de la Narcisa va fi modernizat


Podul de la Narcisa a primit unda verde pentru a fi modernizat. Orasul Bacau va primi 7,2 milioane de lei , fonduri nerambursabile de la UE pentru a reabilita podul de la Narcisa.

Podul de la Narcisa va fi consolidat , se vor monta 74 de stalpi pentru iluminat , se va reface asfaltul si se vor monta parapeti. Durata limita de terminare a proiectului va fi mijlocul anului 2012.

Comunicat Primaria Bacau

„Proiectul Primăriei Municipiului Bacău de modernizare a podului de la Narcisa a obţint avizul favorabil al ADR Nord Est. Proiectul are o valoare de 7,2 milioane de lei, fonduri nerambursabile.

Modernizarea podului de la Narcisa constă în consolidare, montarea a 74 de stâlpi pentru iluminat, refacerea căii de rulare, montarea de parapeţi etc. Finalizarea lucrărilor este prognozată pentru mijlocului anului 2012.

În paralel cu procedurile administrative ale Ministerului Dezvoltării pentru semnarea efectivă a contractului de finanţare, Primăria Municipiului Bacău pregăteşte etapele intermediare demarării lucrărilor: întocmirea caietelor de sarcini, organizarea licitaţiilor, desemnarea câştigătorilor.

Avizarea favorabilă proiectului pentru modernizarea podului Narcisa vine la puţin timp după ce ADR Nord Est a dat undă verde pentru un proiect similar care vizează modernizarea Căii Moineşti, a podului peste râul Trebeş şi a podului Mărgineni. Finanţarea nerambursabilă a acestui proiect este de circa 30 de milioane de lei. Proiectul presupune supraînălţarea podului de peste râul Trebeş, eliminându-se în acest fel riscul producerii de inundaţii, lărgirea podului Mărgineni de la două, la patru benzi de circulaţie, construirea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Energiei – Mioriţei – Calea Moineşti, modernizarea iluminatului şi introducerea pistelor pentru biciclişti, pe ambele sensuri de mers.

„Prin aceste proiecte derulate într-o perioadă de criză, într-o perioadă în care administraţiile abia reuşesc să facă faţă cheltuielilor, demonstrăm că ştim să găsim resurse pentru dezvoltare. Bacăul devine un model în ceea ce priveşte atragerea de fonduri nerambursabile, fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte de interes public. Cele două proiecte vor contribui decisiv la creşterea confortului în oraşul nostru”, primarul Romeo Stavarache”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.