PNL scoate din joben tema amnistiei și grațierii. Află ce cred liberalii despre cum va vota primarul Stavarache, inculpat într-un dosar de corupție

Ofensivă liberală pe final de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Parlamentarii PNL Bacău au organizat joi la prânz o conferință de presă, solicitând convocarea de urgență a Parlamentului pentru „picarea” proiectului de lege privind amnistia și grațierea. Parlamentarii liberali au atacat furibund PSD, declarând că partidul lui Victor Ponta, câștigător al primului tur al prezidențialelor în municipiul Bacău, ar fi votat doar de asistați social, pensionari și deținuți, cei din urmă optând pentru Ponta deoarece acesta va promova legea amnistiei și grațierii. Pe de altă parte, prin vocea senatorului Dragoș Luchian, peneliștii băcăuani au opinat că primarul Romeo Stavarache (PNL), inculpat într-un dosar de mare corupție, va vota în turul 2 al prezidențialelor cu candidatul ACL, Klaus Iohannis, și nu cu cel al PSD, chiar dacă – afirmă parlamentarii liberali – Ponta ar promova amnistia și grațierea corupților. 

   

DSC_2535Printre cei mai vehemenți critici ai PSD & Ponta s-au dovedit deputații Lucian Ciubotaru și Viorica Marcu. Ambii au atacat campania social-democraților, declarând că „PSD este un partid în agonie” (Ciubotaru). Viorica Marcu a afirmat că amnistia și grațierea nu sunt doar pentru politicieni și că de ele vor beneficia violatorii, hoții, precum și alte categorii de infractori (!). „Legea nu vizează doar politicienii, normal. Îi vizează pe toți cei care, într-un mod sau altul au fost sau sunt certați cu legea și mai ales în cazul celor cărora li s-a stabilit o pedeapsă de executat. Dacă luăm situația din Bacău, unde 600 de persoane deținute au votat cu Ponta, e clar că pușcăriabilii au mari așteptări de la domnul Ponta. Dacă ar ieși președinte, aceștia (n.r. – pușcăriașii) vor fi liberi de Crăciun, ca să ne petrecem Crăciunul cu cei care au violat, jefuit sau fraudat”, a declarat parlamentarul PNL Bacău.

Deputatul Lucian Ciubotaru a incriminat campania dusă de PSD în județul Bacău, declarând că primarii rămași în PNL ar fi victimele unor presiuni politice exercitate de șeful Consiliului Județean, Dragoș Benea, precum și de prefectul Dorian Pocovnicu. Ciubotaru a admis că nu poate proba acuzele aduse PSD, dar că turul 2 al prezidențialelor se va lăsa cu plângeri penale și apeluri la 112. „Primarii sunt timorați, se fac presiuni în permanență. Sunt amenințați cu atacuri la persoană, iar în comunele de pe Valea Muntelui deputatul Ioan Melinte care voturi cu sacoșele. Nu pot să demonstrez asta, dar au fost diverse semnale. Cei mai înverșunați sunt primarii PNL care au trecut la PSD. Va fi un 16 noiembrie cu multe apeluri la 112 și cu plângeri penale”, a promis Ciubotaru.

Cu cine votează primarul suspendat al Bacăului?

Vot Stavarache urnaContextul acuzelor aduse PSD de parlamentarii PNL Bacău, pe tema proiectului de lege al amnisitiei și grațierii, este cu atât mai delicat cu cât liderul PNL Bacău, Romeo Stavarache, este inculpat într-un dosar penal de mare corupție. Primarul suspendat al Bacăului a obținut miercuri dreptul de a vota în turul 2 al prezidențialelor. Astfel, pe 16 noiembrie, Stavarache va putea părăsi arestul domiciliar, în intervalul orar 8 – 13 pentru a-și exercita dreptul de vot. Parlamentarii PNL admit că în cazul edilului băcăuan situația este mai delicată, dar că acesta nu va vota cu Victor Ponta, ci cu candidatul ACL, Klaus Iohannis. „Eu personal nu am luat legătura cu domnul Stavarache, dar nu cred că va vota cu Victor Ponta”, a declarat aceeași Viorica Marcu.

„Nu știm unde va vota domnul Stavarache. Votul fiind secret, ar fi complicat de știut cu cine votează. Și totuși, din punctul meu de vedere, cred că va vota cu Klaus Iohannis, indiferent de consecințele acestui vot”, a fost de părere senatorul Dragoș Luchian.

Tema amnistiei și grațierii, repusă pe tapet de la centru

Iohannis Bc 23 octombrieDeputatul Ionel Palăr a recunoscut, în debutul conferinței de presă de joi, că toți parlamentarii PNL – PDL au primit însărcinare de la centru să disemineze în teritoriu mesajul prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, privitor la amnistie și grațiere.Palăr a afirmat că cele două partide ce compun ACL sunt dispuse să voteze în Parlament ridicarea imunității oricărui parlamentar certat cu legea, cu condiția ca Legislativul să „trântească” și proiectul de lege privind amnistierea și grațierea, avizat deja negativ de Ministerul Justiției.

„L-am invitat pe contracandidatul meu, Victor Ponta, ca împreună să facem în așa fel încât să convingem Parlamentul să se întrunească Camerele mâine, să se ia în dezbatere Legea amnistiei și grațierii și cererile de încuviințare venite din partea justiției. Le solicit lui Zgonea și Tăriceanu și lui Ponta să fie de acord ca astăzi să se întrunească birourile să se dezbată Legea amnistiei și grațierii și să fie picată în Parlament”, a afirmat Klaus Iohannis, citat de Cotidianul.ro.

PSD Bacău: „Avizul negativ dat de Ministerul Justiției la proiectul de lege este relevant. Restul sunt doar discuții de campanie”

cosmin_neculaContactați de portalul de știri Bacau.NET, oficialii PSD Bacău au declarat – în replică la acuzele lansate de parlamentarii liberali – că avizul negativ dat de Ministerul Justiției la proiectul de lege este suficient și că, pe cale de consecință, acesta va fi abandonat de Parlament.

„Sunt vorbe goale inspirate de mentorul dânșilor, Klaus Iohannis. Din punctul meu de vedere, cei din PNL ar trebui să se ocupe de propriile lor persoane penale, de domnul de la PNL Prahova care trebuie să demisioneze din Parlament, de domnul Chiuariu, condamnat definitiv, de domnul Vosganian și de mulți  alții. Cred că acești domni ar trebui să demisioneze, să plece din politică. Când vor arăta, prin aceste demisii și prin altele, că sunt nepătați, să arunce primii cu piatra. Relevant este, din punctul meu de vedere, că Ministerul Justiției a dat deja un aviz negativ pe acest proiect de lege. Restul sunt dezbateri parlamentare sau discuții de campanie”, a declarat deputatul Cosmin Necula, purtătorul de cuvânt al PSD Bacău.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here