Piste de biciclete | Cel mai avansat proiect din Municipiul Bacau este abia la 35%

7

Proiectele pistelor de bicicleta din Municipiul Bacau creeaza un imens disconfort pentru bacauani. De aproximativ un an de zile, bacauanii se „lupta” zilnic cu praful, traficul infernal si cu strazile si trotuarele care arata ca dupa razboi.

Cei mai multi dintre voi se intreaba cand se vor termina aceste lucrari, insa – din pacate – vestile venite pe cale oficiala nu sunt bune. Cel mai avansat proiect le pistele de biciclete este abia la 35%.

Stadiul proiectelor pistelor de biciclete din Municipiul Bacau

 1. Coridor deplasari Parcul Cancicov – Stadion – Bazin -Universitatea V.Alecsandri : 0%
 2. Coridor Centru -Gara – Cartier CFR – Sala Polivalenta – CAEX : 3,5%
 3. Traseu pentru biciclete semicircular Mioritei : 30%
 4. Coridor nemotorizate Centru – Insula de Agrement : 20%
 5. Coridor Centru – Serbanesti : 0%
 6. Traseu Centru – Aeroport : 35%

Nici modernizarea statiilor de transport public nu avanseaza foarte mult, desi lucrarile au inceput de ceva timp. Stadiul fizic este abia la 13%. Un alt proiect care da mari batai de cap autoritatilor este „Sistemul de management al traficului” care a ajuns la 23%. Este vorba despre acele cabluri care se instaleaza prin pamant si cutiile care apar pe diverse trotuare. Teoretic, toate aceste instalatii ar trebui sa duca la o coordonare mai buna a semafoarelor si la fluidizare traficului rutier din Municipiul Bacau. Greu de spus cum se va fluidiza traficul, avand in vedere ca din multe benzi si parcari dispar odata cu realizarea pistelor de biciclete.

Strada Prieteniei – lucrarile au ajuns la 32,48% stadiu fizic

Lucrarile pe strada Prieteniei au ajuns al 32% grad de executie, insa autoritatile promit ca vor finaliza pana la finalul anului. Jumatate de strada a fost deja pavata, insa locuitorii din zona reclama mizeria si deranjul zilnic. Mai mult, cei care locuiesc in cartier spun ca mai mult nu se lucreaza pe santier. Termenul de finalizare este 31.12.2023.

Cel mai avansat proiect pe fonduri europene este hub-ul de tineret de la fostul cinema Orizont. Lucrarile au ajuns la 95% si cel mai probabil, in aceasta toamna, se va deschide. In perioada urmatoare se vor face achizitiile privind dotarile.

Toate aceste proiecte trebuie sa fie finalizate pana la 31 decembrie 2023, pentru a putea fi decontate din bani europeni. Cu toate astea, exista o ordonanta de urgenta ( 36, din 17 mai 2023 ) – privind stabilirea cadrului general pentru inchiderea programelor operationale finantate in perioada de programare 2014-2020, care permite fie etapizarea proiectelor in perioada de programare 2021-2027, fie continuarea implementarii proiectelor cu termen 31.12.2024 (proiecte nefinalizate) sau 31.12.2026 (proiecte nefuncționale).

Intrucat este aproape imposibil sa fie finalizate aceste proiecte in acest an, cel mai probabil, vom asista la taieri de panglica in anul 2024 , in preajma campaniilor electorale.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

7 comentarii

 1. De acord…trebuie daramate blocurile ca sa parcheze lumea in mod civilizat. Si trebuie si terzis mersul cu trotineta ca eu nu pot si sa conduc si sa stau pe facebook si sa fiu atent la ei…

 2. E de apreciat ce s-a făcut până acum, totuși trebuiau făcute etapizat, pe zone, nu totul deodată.
  Dacă te apuci de o stradă, o faci până la capăt și apoi te apuci de alta.
  Dar, e bine că s-au apucat să facă ceva frumos. Vor trebui mai multe piste de atât. Cunosc multă lume care ar dori să meargă cu bicicletele la serviciu sau la școală, dar nu o fac de teama mașinilor.
  Dumnezeu să vă ajute să faceți o treabă bună!

 3. Eu renunt la masina pentru trotineta. Dar vreau cat.mau multe piste din pavele ca astea din asfalt nu mi plac. Sunt mai bune cele din pavele ca spre exemplu iarna cand te dai cu trotineta ori bicicleta nh ti se depune zapada pe roti de la vibratii….Ce sa mai discutam, va fi o feerie in toata regula. Multumim viziteu pentru tot….

 4. Salut. Sunt trotinetist. Da. Am mașină dar pe distante scurte folosesc zilnic trotineta……cu toate astea, e un haos ce a făcut administrația asta. Zona Gării….le iei la oameni parcarile, oamenii parchează tot pe asa zisa pista, ca nu au unde, asa v-a fi mereu. Dispar sute și sute de locuri de parcare, într-un oraș care se sufocă ușor, ușor sub o administrare total greșită. Puteam merge în continuare pe marginea străzii, nu ne stătea în gat, si puteam fi făcute alte treburi care „ustura” orăseanul zi de zi……partea proasta e ca……o sa vina iarna și în mod categoric șantierele existente nu vor fi finalizate….atunci sa vedeți ce frumos devine totul…

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.