Pisica după sterilizare: ce dietă va fi cea mai potrivită?

0

„Ești ceea ce mănânci” – această zicală celebră se aplică oamenilor, dar și animalelor – prietenii noștri domestici. Din acest articol, veți afla ce dietă trebuie să oferiți pisicii dumneavoastră după procedura de sterilizare.

Sterilizarea – beneficii

În Polonia, pisicile sunt supuse tot mai des sterilizării și, potrivit multor specialiști și iubitori de animale, acesta este un semn de grijă conștientă pentru bunăstarea „blănoșilor” noștri. În acest fel, populația acestor animale este controlată și se previne problema lipsei de adăpost – și pentru a vedea cât de trist este acest fenomen, este suficient să vizitați un adăpost din orice oraș…. Totuși, aici nu se termină beneficiile sterilizării, deoarece, pe lângă prevenirea sarcinilor nedorite, această procedură reduce riscul ca pisica noastră să se îmbolnăvească grav – de exemplu, de anumite tipuri de cancer. Prin urmare, dacă nu dorim ca pisica noastră să nască urmași, procedura de sterilizare pare o alegere evidentă. Sterilizarea se efectuează, de asemenea, și pe masculi.

Cu ce ar trebui să îmi hrănesc pisica după sterilizare?

După operație, pisica are nevoie de timp pentru a se recupera. În mod natural, va avea apoi nevoie de ceva mai multă îngrijire decât cea pe care o are zilnic. Dacă îi oferiți pisicii dumneavoastră o alimentație adecvată, cu siguranță se va recupera mai repede. Pentru început, hrana umedă pentru pisici este o alegere excelentă, deoarece este un adevărat răsfăț pentru pisicile noastre gingașe. Deoarece este posibil ca pisicile după sterilizare să nu aibă un apetit bun timp de câteva ore, merită să le oferiți ceva deosebit de gustos pentru perioada de recuperare. Hrana umedă bună pentru pisici de la producătorii de top, disponibilă în cutii, pliculețe sau tăvițe, va fi o alegere excelentă în acest caz.

Hrana uscată pentru pisici este, de asemenea, o parte importantă a dietei „blănoaselor” noastre. Cu toate acestea, înainte de a vă decide să cumpărați un anumit produs, merită să citiți mai întâi compoziția acestuia și să vă faceți o idee despre valoarea sa nutritivă. Atât în timpul recuperării după sterilizare, cât și zilnic, asigurați-vă că mâncarea pe care o alegeți este o sursă bună de proteine animale, taurină, care este un aminoacid esențial, acizii omega-3 și -6 necesari, precum și fier, calciu și fosfor – toate acestea fiind necesare pentru ca animalul dumneavoastră de companie să se bucure de sănătate, bunăstare și energie.

Pe de altă parte, nu este necesar să măriți porția de hrană pe care o dați animalului dumneavoastră de companie – este mai bine să rămâneți la dimensiunea actuală a mesei – mai ales că modificările în echilibrul hormonal al pisicii femele după o astfel de procedură pot duce oricum la creșterea în greutate. O hidratare adecvată este foarte importantă. Așadar, asigurați-vă că pisica dumneavoastră are întotdeauna acces la apă proaspătă.

Material partener – magazin pentru animale Fera.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.