Pisica dumneavoastră are nevoie de o schimbare de regim alimentar? Nu ignoraţi aceste semnale!

0

Viaţa alături de o pisicuţă veselă şi jucăuşă este foarte frumoasă şi plină de momente minunate, acestea fiind capabile să ofere multă dragoste şi trandeţe. Însă pentru ca animăluţul nostru să fie sănătos şi să ne dăruiască toată drăgălăşenia lui, este obligatorie respectarea câtorva reguli esenţiale, în ceea ce priveşte îngrijirea, tocmai pentru a-i asigura o stare de sănătate echilibrată.

Hrana pisicuţei, condiţia esenţială pentru o stare generală bună!

Dacă decidem să ne mărim familia cu un nou membru şi ne-am hotărât să adoptăm o pisicuţă, trebuie să ştim că de acum ne-am asumat responsabilitatea îngrijirii acesteia. Prima condiţie esenţială în a-i asigura un trai normal şi benefic, este aceea de a-i pune la dispoziţie acele sortimente de mâncare pentru pisici care i se potrivesc cel mai bine, doar astfel ea putând parcurge o dezvoltare normală şi menţinându-şi o stare echilibrată de sănătate. 

Cum alegem hrana pisicuţei?

Pentru ca pisicuţa noastră să fie sănătoasă şi să se dezvolte normal,  este foarte important ca aceasta să fie hrănită doar cu mâncare specială pentru pisici, precum şi să i se administreze suplimentele necesare fiecărei etape de creştere, precum şi fiecărui context medical parcurs. Accesând https://fera.ro/ avem posibilitatea de a descoperi hrană, accesorii şi produse de îngrijire pentru animale, astfel că vom putea procura rapid ceea ce îi este neceasar.

Când se impune modificarea hranei?

Este esenţial ca pisicuţa noastră să primească hrana potrivită vârstei, atât sub formă uscată, cât şi umedă. Ca stăpâni de pisicuţă, vom încerca să procurăm hrana care corespunde cel mai bine vârstei şi contextului acesteia. Există însă anumite situaţii care impun modificări la nivelul alimentaţiei. Astfel, vom semnala medicul veterinar şi vom solicita recomandări în ceea ce priveşte schimbarea alimentaţia, atunci când pisicuţei noastre îi cade blăniţa excesiv, manifestă eczeme la nivelul pielii, când are probleme cu dentiţia, are un tranzit mult prea rapid sau, din contră, prea lent, când nu are poftă de mâncare sau are tendinţa de a mânca prea mult. De asemenea, se impun modificări la nivelul hranei, în cazul animăluţelor sterilizate, după perioada de gestaţie şi alăptare, atunci când este vorba de o pisicuţă înaintată în vârstă sau dacă animăluţul a parcurs un context medical sever. 

În condiţii normale, pe toată durata vieţii, pisicuţele vor parcurge tratamente de deparazitare internă, precum şi de suplimentare a vitaminelor şi mineralelor, acestea având rolul de a le menţine un sistem digestiv sănătos şi o stare generală optimă. Hrana pisicuţei va fi modificată şi în cazurile în care aceasta are o greutate mult prea mare sau prea scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.