Pirotehnistii de la ISUJ Bacau au descoperit un proiectil exploziv

În seara zilei de 14 august, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău a fost anuțată cu privire la descoperirea unui element de muniție în cartierul Poieni, din orașul Tg. Ocna.

Deplasarea către locul intervenției s-a realizat, până într-un punct, cu autospeciala din dotare, însă din cauza terenului greu accesibil echipa a fost nevoită să meargă pe jos, pe întuneric, prin pădure, aproximativ doi kilometri.

La sosirea la fața locului a pompierilor pirotehniști s-a constatat faptul că muniția se află îngropată în procent de 90% în pământ, fără posibilitate de vizualizare asupra stării și tipului mijlocului de inițiere.

Având în vedere gradul de risc și complexitatea ridicată a misiunii, precum și vizibilitatea foarte redusă, s-a luat decizia de a se sista orice operațiune ce ar putea pune în pericol personalul participant, acestea urmând a fi reluate în dimineața zilei următoare. În tot acest timp, protecția zonei în care a fost descoperită muniția a fost asigurată de către personal din cadrul Inspectorstului de Poliție Județean Bacău.

În cursul zilei de 15 august, după executarea în siguranță a operațiunilor specifice, echipa pirotehnică a identificat un proiectil exploziv calibru 75 mm, ce a fost ridicat și transportat în vederea distrugerii.

Comunicat de presa

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here