Piraeus Bank a finalizat vânzarea ATE Bank România SA către Dorinel Umbrărescu


Grupul bancar elen Piraeus Bank a anunţat miercuri că a finalizat vânzarea pachetului său de 93,27% din acţiunile ATE Bank România SA către omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, după ce a primit toate autorizaţiile necesare, informează un comunicat al băncii.

ate-bank‘Tranzacţia a avut loc după încheierea, în prealabil, a transferului unei părţi din activele şi pasivele ATE Bank România SA către Piraeus Bank România SA’, precizează grupul bancar elen. În luna aprilie a acestui an, Dorinel Umbrărescu a preluat de la Piraeus Bank pachetul de 93,27% pe care îl deţinea la subsidiara sa ATE Bank România pentru suma de 10,3 milioane de euro.

Banca Naţională a României a aprobat, în luna octombrie, conducerea viitoarei bănci rezultate după finalizarea tranzacţiei. În noua sa formulă de acţionariat, banca va fi condusă de Marinel Burduja, fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank timp de şapte ani, cel care a şi coordonat din partea lui Dorin Umbrărescu tranzacţia. De pe poziţia de preşedinte executiv, acesta va fi secondat de Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, ex-şef Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, care a lucrat la Raiffeisen Bank şi Andrei Popovici, fost la McKinsey.

Înfiinţată în anul 1990 sub numele Banca pentru Mica Industrie şi Libera Iniţiativă – MINDBANK SA, aceasta a fost prima bancă cu capital mixt din România. În anul 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank) a achiziţionat majoritatea acţiunilor la această entitate pentru ca la finele lui 2012 banca grecească să fie preluată de Piraeus Bank. Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti UCECOM deţine, în prezent 3,83% din acţiunile ATE Bank România, în valoare nominală de 8,45 milioane lei, iar restul titlurilor sunt împărţite între 2.330 de persoane, 2,07% din acţionariat – 4,57 milioane lei, şi 105 firme cu 0,84%, respectiv acţiuni în valoare totală de 1,84 milioane lei.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMinisterul Sanatatii introduce listele de asteptare in spitale
Articolul urmatorEurosport cu Premier League, difuzat doar de UPC, nu şi de RCS şi Romtelecom. CNA analizează situaţia

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.