Piesele lui Nicu Covaci nu mai pot fi cântate de foștii colegi de la Phoenix

0

Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Nicu Covaci în privinţa disputei privind drepturile de autor pentru toate piesele trupei. Decizia nu este însă definitivă. Artistul a mai solicitat despăgubiri de câte 150.000 de euro de la foștii colegi din trupa Phoenix, însă instanța a respins această pretenție.

Nicu Covaci i-a dat în judecată pe foștii colegi de trupă în primăvara lui 2013, pe motiv că aceștia cântă piesele compuse de el. Liderul formație Phoenix le-a cerut lui Mircea Baniciu, Josef Kappl și Mani Neumann despăgubiri de câte 150.000 de euro. Instanța a recunoscut miercuri calitatea de autor al pieselor revendicate de Nicu Covaci, astfel că niciunul dintre foștii membri ai formației nu le mai poate cânta fără acordul său.

Mircea-Baniciu-Josef-Kappl-si-Ovidiu-Lipan-Tandarica-duc-Pasarea-Rock-in-turneu-nationalInstanța nu a acordat însă și despăgubirile solicitate de Nicu Covaci de la foștii săi colegi. Sper să se facă dreptate, atât vreau. Să-mi păstrez dreptul asupra pieselor produse, compuse, realizate de mine. La formaţia Phoenix, în repertoriul nostru sunt 150 de piese de-ale mele, sunt vreo 7 de-ale lui Josef Kappl şi opt piese ale lui Baniciu. Atât timp cât ei se pun împreună şi îmi cântă repertoriul meu, piesele mele, lumea îi confundă cu Phoenix, dar ei nu sunt nişte Phoenix, ci nişte trădători”, a declarat Covaci, citat de Digi24. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Foștii colegi ai lui Covaci (foto) s-au regrupat sub numele Pasărea Rock, titulatură pe care au încercat s-o impună în peisajul muzical de la noi printr-un turneu național derulat în mai multe orașe. Între acestea s-a numărat și Bacăul, însă concertul care urma să aibă loc la Teatrul de Vară a fost anulat din cauză că nu s-au vândut bilete. Numele Pasărea Rock este o referire directă la Pasărea Phoenix, simbolul legendarei trupe Phoenix. „Pasărea Phoenix” este și titlul unei piese de succes interpretate de fosta mare formație rock de la noi.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.