PFA-urile şi Întreprinderile individuale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, anunţă că PFA-urile şi Întreprinderile individuale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă.

„Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectaţi de criza COVID-19 şi ne ţinem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile şi întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de şomaj. Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă 30/2020 categoria de beneficiari ”alţi profesionişti” care, dacă şi-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgenţă, vor primi o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie”, a scris, luni, pe Facebook, Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, Guvernul va continua consultările cu cei afectaţi economic de epidemia cu coronavirus şi se vor lua noi măsuri.

Sursa: news.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here